Το τελευταίο τριήμερο, 3-4 συναισθηματικά ανάπηρες “προσωπικότητες”, διακινούν σενάριο που λέει ότι αρνούμαι να παραδώσω την προεδρία του Πολυκοινωνικού. 

Αυτοί οι ανεγκέφαλοι τύποι,  εάν είχαν ελάχιστα ίχνη ηθικής  αλλά και γνώση των Νομών και της αυτοδιοίκησης,  θα διακινούσαν με ειλικρίνεια την πραγματικότητα.

Από την πρώτη στιγμή που ο κ. Ζαμπούκης αποφάσισε να με αντικαταστήσει,  περιμένω  τις νόμιμες διαδικασίες για την παράδοση και παραλαβή. 

Το Πολυκοινωνικό απασχολεί δεκάδες εργαζομένων, διαχειρίζεται 20  κτίρια, εξοπλισμούς κι υποδομές πολύ μεγάλης αξίας.

Ποιος ανόητος ή ποια ανόητη  ισχυρίζονται ότι όλα αυτά παραδίδονται με ένα κλειδί και μόνο;  Χωρίς πρωτόκολλα, χωρίς υπογραφές, χωρίς απογραφές και χωρίς  υπεύθυνη ενημέρωση;  

Ποιοι είναι αυτοί οι “γενναίοι”, που αν ήταν στη θέση μου θα παρέδιδαν ένα κλειδί με τη σιγουριά ότι δεν θα κατηγορηθούν για την έλλειψη ακόμη και ενός ποτηριού;

Ο Δήμαρχος της πόλης είναι και δικηγόρος. 

Γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι δεν γίνεται με προφορική εντολή να παραδοθεί κλειδί σε έναν αναρμόδιο τη στιγμή που δεν έχει οριστεί ακόμη και τώρα ο νέος πρόεδρος.

Μόλις μου ανακοινώθηκε η απομάκρυνση μου,  παρέμεινα ως όφειλα διοικητικά αδρανής, αναμένοντας την τυπική παράδοση και παραλαβή.

Επίσης ζήτησα από  τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καίσα να επισπεύσει όσο είναι δυνατόν, τις νόμιμες διαδικασίες της αντικατάστασης μου. 

Οι “σεναριογράφοι” κυκλοφορούν ανάμεσα μας, με γνωστούς στόχους και σκοπούς.  Αυτούς τους κρίνει καθημερινά η κοινωνία και η ιστορία.

Ας ησυχάσουν.  Από την προηγούμενη Τετάρτη, αποτελώ παρελθόν για το Πολυκοινωνικό. Δηλαδή  “ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα”.

Με λυπεί μόνο ότι, λόγω αδυναμίας χρηματοδότησης του έργου από τον Δήμο, δεν κατάφερα να ολοκληρώσω την δημιουργία των 2 ΚΔΑΠ ΑμεΑ στις Φέρες και στην Αλεξανδρούπολη. 

Ελπίζω ότι ο διάδοχος μου, να χρηματοδοτηθεί άμεσα, ώστε να μπορέσει να τα ολοκληρώσει σύντομα, για να ωφεληθούν οι οικογένειες των συνδημοτών μας που τα έχουν απόλυτη ανάγκη. 

                                                                                          Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου

Προηγούμενο άρθροΣτο Υπουργό Ναυτιλίας ο Νίκος Γαλατούμος – Αίτημα Βίτσα για άμεση συζήτηση σε ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο για το ακτοπλοϊκό μέλλον της Σαμοθράκης
Επόμενο άρθροΤι ζητάει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά από τις τουρκικές υπερπτήσεις στην Αλεξανδρούπολη