Αναφορικά με το θέμα του ωραρίου των υπαλλήλων που εργάζονται στους παιδικούς σταθμούς και  το οποίο απασχολεί έντονα  την Διοίκηση του Πολυκοινωνικού, το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, δημοτικές παρατάξεις και αιρετούς σε προσωπικό επίπεδο,  ανακοινώνουμε τα παρακάτω:

Ως διοίκηση έχουμε πραγματοποιήσει επανειλημμένα συναντήσεις για το θέμα:

●     με το Δ.Σ του  συλλόγου εργαζομένων του Δήμου

●     κατ΄ ιδίαν με τον Πρόεδρο κ. Αργύρη Κυρτσίδη

●     με εκπροσώπους της παράταξης “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ”

●     με εκπροσώπους των ενδιαφερόμενων εργαζομένων

Η εντολή και επιθυμία  του Δημάρχου όπως και όλων των ενδιαφερομένων μερών,   ήταν να ικανοποιηθεί το αίτημα των εργαζομένων χωρίς όμως να μπει σε κίνδυνο η λειτουργία των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών η οποία εξυπηρετεί εκατοντάδες οικογένειες δημοτών.

Όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχει μεγάλη ασάφεια για τα ισχύοντα εκ του Νόμου και ουδείς ήταν δυνατόν να αναλάβει “ανεύθυνα”,  την ευθύνη μιας απόφασης που θα εμπόδιζε την παροχή υπηρεσίας των κοινωνικών δομών λόγω υποστελέχωσης τους.

Οι οδηγίες, λόγω της Πανδημίας, είναι πολύ αυστηρές :

  • Μείωση στο πλήθος των νηπίων ανά τμήμα,
  • Οι βρεφονηπιοκόμοι πρέπει να εργάζονται αποκλειστικά στα ίδια τμήματα
  • Οι βρεφονηπιοκόμοι να μην χρησιμοποιούνται έστω και βοηθητικά σε άλλα τμήματα.
  • Αύξηση των αναγκών και της συχνότητας καθαριότητας και απολύμανσης

Ως εκ τούτου για να καλύψουμε τις παραπάνω ανάγκες συμφωνήσαμε προσωρινά να αυξήσουμε το ωράριο εργασίας μέχρι να βρεθεί οριστική λύση.

Ιδιαίτερα με την Πανδημία COVID-19, η αύξηση των μέτρων αντιμετώπισης (τηλεργασία πολλών γονέων, άδειες ειδικού σκοπού, έκτακτες ανάγκες υποστήριξης ευπαθών και ευάλωτων ομάδων κ.α.)  μεγέθυναν και πλήθυναν τις υποχρεώσεις της Σίτισης, του  “Βοήθεια στο Σπίτι” και άλλων υποστηρικτών ενεργειών  του ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ προς τους πολίτες σε αντίθεση με τους παιδικούς σταθμούς που βρισκόταν σε αναστολή.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες όλων,  στην ερχόμενη Οικονομική επιτροπή, έρχεται προς ψήφιση η πρόσληψη τεσσάρων (4) βρεφονηπιοκόμων και τεσσάρων (4) καθαριστριών.

Η ευχάριστη αυτή εξέλιξη θα δώσει την δυνατότητα στη Διοίκηση να εφαρμόσει το επιθυμητό ωράριο για τους εργαζόμενους διατηρώντας ταυτόχρονα το υψηλό επίπεδο ποιότητας των υπηρεσιών των συγκεκριμένων δομών προς τους Δημότες.

Κάποιες μεμονωμένες αντιπολιτευτικές κραυγές που ακούστηκαν για το θέμα, προέρχονται από τα γνωστά κέντρα που ταλαιπωρούν την τοπική μας κοινωνία για  μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε να γίνονται αντικείμενα πολιτικής εκμετάλλευσης από κανέναν.

Λύσεις βρίσκονται πάντα με διάθεση για συνεργασία και θετική βούληση.

Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου
Πρόεδρος Πολυκοινωνικού
Δήμου Αλεξανδρούπολης

Προηγούμενο άρθροΠρώτος στην Ελλάδα ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στο ποσοστό υπερκάλυψης των επενδυτικών προτάσεων μέσω του προγράμματος LEADER – ΑΛΙΕΙΑ, ΘΑΛΑΣΣΑ!
Επόμενο άρθροΤετάρτη παρακολουθούμε ΑΚΑΔΗΜΙΑ – Οι διαλέξεις στις 17 Φεβρουαρίου 2021