Με την παρούσα ανακοίνωση εφιστούμε την προσοχή στους Δημότες και στους επαγγελματίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να προφυλαχτούν από τη δράση κυκλώματος απατεώνων,  οι οποίοι επικαλούμενοι το όνομα του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννη Ζαμπούκη και του Προέδρου του Πολυκοινωνικού κ. Νίκου Ραπτόπουλου προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα προς ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας που επιχειρούν στα Ελληνοτουρκικά σύνορα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Η πρακτική είναι ίδια με αυτή του κυκλώματος που προσφάτως εξάρθρωσε η υποδιεύθυνση ασφαλείας Πατρών, το οποίο είχε απλώσει τα “πλοκάμια” του σε 48 σημεία σε όλη την χώρα.  

Συγκεκριμένα, άγνωστος προσποιούμενος ότι είναι ο Πρόεδρος του ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ κ. Νίκου Ραπτόπουλου προσπάθησε να αποσπάσει χρήματα από πρατήρια καυσίμων της πόλης ως εκ παραδρομής καταβληθέντα.  Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις τα κατάφερε.

Σε άλλη περίπτωση επικοινώνησαν με επιχείρηση τροφοδοσίας προϊόντων  “εκ μέρους” του Δημάρχου από το κινητό 6944448724 και έδωσαν παραγγελία για προμήθεια. Στη συνέχεια ισχυρίστηκαν ότι κατέθεσαν περισσότερα χρήματα από τα απαιτούμενα για την πληρωμή και ζήτησαν να τους επιστραφεί η διαφορά των χρημάτων.  

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και ο Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές για τα γεγονότα και κατέθεσαν μήνυση κατ΄ αγνώστων. 

Προηγούμενο άρθροΑπάντηση σε Δελτίο Τύπου του Γιώργου Ουζουνίδη: Η Δημοτική αρχή εργάζεται χωρίς να έχει χρόνο για φιέστες
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση ΔΠΘ για την αντιμετώπιση του κινδύνου διάδοσης του COVID-19