Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των drive through rapid test για την ανίχνευση του covid19 που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό πάρκινγκ πλησίον γηπέδου «Φώτης Κοσμάς», από δύο κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης στις 3 και 4 Δεκεμβρίου.

Σήμερα, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου ελήφθησαν 382 δείγματα από τα οποία προέκυψαν 8 θετικά. Και τις δύο ημέρες (3-4/12/2020) εξετάστηκαν συνολικά 652 δείγματα, από τα οποία βρέθηκαν 10 θετικά.

Με τη μέθοδο των drive through rapid tests οι δημότες ελέγχθηκαν για covid_19 άμεσα και με ασφάλεια, χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους.

Τη δράση, που διοργάνωσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με την πολύτιμη συμβολή του ΕΟΔΥ, υποστήριξαν η ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού «Έβρος», η Τροχαία Αλεξανδρούπολης και το τοπικό περιφερειακό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Με το πέρας διενέργειας των δειγματοληπτικών ελέγχων όλος ο χώρος του δημοτικού πάρκινγκ απολυμάνθηκε από ειδικό συνεργείο της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Παράλληλα, σε δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, όπου εξετάστηκαν 30 άτομα, όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά.

Προηγούμενο άρθροΣτέλιος Πέτσας: «Επιτρέπονται οι μετακινήσεις μακριά από τον τόπο κατοικίας όταν πρόκειται για άσκηση»
Επόμενο άρθρο169 νέα κρούσματα κορονοϊού στην ΑΜΘ (πανελλαδικά: 1.667 νέα κρούσματα – 98 θανάτους – 612 διασωληνωμένοι)