Ψυχοπαθή επιχείρησε να βγάλει η Διοίκηση του 664 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη έναν στρατιώτη , ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για την έλλειψη μέτρων προστασίας από την πανδημία…

Συγκεκριμένα, στρατιώτες διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι συνάδελφός τους που είχε διαγνωστεί θετικός σε rapid test για τον κορονοϊό, δεν είχε απομονωθεί άμεσα και δεν είχαν εφαρμοστεί τα πρωτόκολλα που προβλέπονται. Η απάντηση του διοικητή του 644 Μ/Κ ΤΠ ήταν να παραπέμψει έναν από τους παραπονούμενους στρατιώτες, με αβάσιμα στοιχεία και άδικες κατηγορίες, στον υποδιοικητή ψυχίατρο του 216 ΚΙΧΝΕ, με κατά παραγγελία γνωμάτευση για να δώσει αναβολή στον στρατιώτη.

Εκεί ο στρατιώτης, αφού εξήγησε για τις ανύπαρκτες αναφορές του διοικητή και τα ανυπόστατα ψυχιατρικά στοιχεία και περιστατικά που επιδίωκε να του προσάψει, απαίτησε να συνεχίσει κανονικά τη θητεία του. Με την πίεση του στρατιώτη αποφεύχθηκε η αναβολή και παρουσιάστηκε, μάλιστα, ως χαριστική η γνωμάτευση που τον κατέτασσε αβάσιμα από Ι1 σε Ι3 Ψυχολογικό. Επιπλέον ο ψυχίατρος επισήμανε πως αν ξαναφτάσει τέτοιο πληροφοριακό σημείωμα στα χέρια του, «δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα».

Για το συγκεκριμένο περιστατικό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος, Θανάσης Παφίλης, επικοινώνησε με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και διαμαρτυρήθηκε έντονα, απαιτώντας την ακύρωση της συγκεκριμένης απόφασης.

Ανακοίνωση αλληλεγγύης στον στρατευμένο εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «Αυτές οι άθλιες μεθοδεύσεις δεν θα περάσουν! Δεν θα επιτρέψουμε να χαρακτηρίζεται ως ψυχικά ασθενής και “τρελός” όποιος στρατευμένος παραπονεθεί για τα δικαιώματά του στα πλαίσια της θητείας του. (…) Οι φαντάροι δεν είναι μόνοι τους. Εχουν δίπλα τους όλη τη νεολαία και τον λαό» και απαιτεί «Εδώ και τώρα πρέπει να ανακληθεί η απαράδεκτη κατά παραγγελία ψυχιατρική γνωμάτευση με ανύπαρκτα στοιχεία απέναντι στον στρατιώτη. Αμεσα να παρθούν μέτρα για τον κορονοϊό και τις συνθήκες διαβίωσης των στρατευμένων μέσα στα στρατόπεδα. Οχι σε αντιδραστικές ενέργειες διοικήσεων του στρατού σε βάρος των φαντάρων».

Ανάλογες αποφάσεις στήριξης του νέου στρατευμένου και καταδίκης της άδικης τιμωρίας του έχουν πάρει και μια σειρά Φοιτητικοί Σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα.

πηγη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Προηγούμενο άρθροO ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έβρου συμμετέχει και στηρίζει την Απεργία της 6ης Μαΐου
Επόμενο άρθροΗλίας Δαστερίδης: “Μετά απο χρόνια όλα τα μηχανήματα της τεχνικής υπηρεσίας επισκευάσθηκαν και πλέον λειτουργούν”