Πλησιάζοντας τον 2ο χρόνο της νέας διοίκησης στον Δήμο της Αλεξανδρούπολης και λίγους μήνες πλέον από την προεκλογική περίοδο των εκλογών του 2023, καλούμαστε όλοι, ενεργοί πολίτες, δημοτικοί σύμβουλοι και παρατάξεις, για να πάρουμε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες με σκοπό την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και ρεαλιστικού σχεδίου για όλα τα θέματα που αφορούν την περιοχή μας.

Η ατολμία που έχει επιδείξει μέχρι στιγμής η Δημοτική αρχή και η απουσία ενημέρωσης, λύσεων και προτάσεων σε κρίσιμα για τον Δήμο ζητήματα, καθιστούν αυτή την ανάγκη επίκαιρη και επιβεβλημένη όσο ποτέ. Είναι μια ευκαιρία να δείξουμε πως υπάρχουν εκείνες οι δυνάμεις που έχουν την ωριμότητα να αντιμετωπίσουν τις κοινές προκλήσεις ενωμένοι και όχι χωρισμένοι σε στρατόπεδα και φράξιες.

Είναι κοινά αποδεκτό, πως δεν πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και ότι θα πρέπει να υπάρχει συναίνεση και συνεργασία στη βάση προγραμματικών θέσεων για το καλό των πολιτών, χωρίς αυτές οι συγκλίσεις να αποτελούν και απαραίτητα μελλοντικές δεσμεύσεις για εκλογικές συνεργασίες.

Σε αυτό το κάλεσμα με κεντρικό σύνθημα «Το ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ» τον πρώτο λόγο οφείλει να έχει ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης και αυτός ήταν μάλιστα και ο σκοπός της επίσκεψής μου στο γραφείο του τις πρώτες ημέρες του νέου έτους.

Δυστυχώς όμως δεν ακολούθησε μέχρι στιγμής καμία πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση από πλευράς του κ.Ζαμπούκη, αντιθέτως συνεχίζονται οι αναίτιες δικαστικές διώξεις προς το πρόσωπό μου και η άρνηση από μέρους του σε κάθε δυνατότητα επικοινωνίας.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ακόμη χρόνος έτσι ώστε σε αυτό το κάλεσμα να μην απουσιάζει πρωτίστως η δημοτική αρχή.

Επιδίωξη θα πρέπει να είναι το επόμενο διάστημα να υπάρξουν επιμέρους θεματικές συζητήσεις και συναντήσεις ανάμεσα σε όσους επιθυμούν να συνεργαστούν και να συνασπιστούν για να δοθούν λύσεις στα χρονίζοντα ζητήματα του Δήμου μας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονίσουμε πως η όποια διαφορετικότητα θα αποτελεί κίνητρο, ώστε μέσα από τον διάλογο να αναδεικνύονται οι καλύτερες προτάσεις.

Εφόσον βρεθούν κοινά προγραμματικά σημεία και συμφωνηθούν, αυτά θα πρέπει να συζητηθούν δημόσια, και από εκεί και πέρα θα πρέπει να συμφωνηθεί κι ένας τρόπος διασφάλισης της υλοποίησής τους και της λειτουργικότητας αυτής της συνεργασίας σε βάθος χρόνου.

Για την δημοτική παράταξη
«ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ»
Ο επικεφαλής της
ΠΑΥΛΟΣ Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Αρχιτέκτονας μηχανικός
Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος

Προηγούμενο άρθροΙΜΒΡΟΣ: Συγκίνηση για τον Ξανθιώτη εκπαιδευτικό Γιάννη Κουτίδη
Επόμενο άρθροΣυλλυπητήρια επιστολή του διοικητή του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για το θάνατο της Σοφίας Μπαταούδη