Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, υπήρξε κοινό έργο των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν στους κατακτητές ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό. Ο αγώνας αυτός αποτελεί μία ακόμη κορυφαία εκδήλωση για την επιδίωξη του διαχρονικού ιδανικού της Ελευθερίας. 

Η Ελληνική πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης, ως έμπρακτη απόδοση του ελάχιστου φόρου τιμής σε όλους εκείνους, άντρες, γυναίκες και παιδιά, που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής,. Η παραπάνω μάχη συνιστά σταθμό της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελώντας, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές. 

Στην Αλεξανδρούπολης το πρωί της Κυριακής 27 Νοεμβρίου τελέσθηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και εν συνεχεία η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Δόμνας Βισβίζη.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Προηγούμενο άρθροΧρόνης Αηδονίδης: Ο δάσκαλος της παράδοσης μιλά για την παράδοση και την πίστη στον Θεό σε μία σπάνια συνέντευξη (ΒΙΝΤΕΟ)
Επόμενο άρθρο“ΓΑΜΨΟ ΞΙΦΟΣ”: ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗς ΑΓΚΥΡΑΣ (Γράφει ο Λάζαρος Καμπουρίδης, Αντιστράτηγος ε.α.)