Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν, με τις όποιες δυνάμεις τους, στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας, ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό.

Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους – άντρες, γυναίκες και παιδιά – που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης. Η συγκεκριμένη μάχη – σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

Στην Αλεξανδρούπολη το πρωί της Κυριακής 24 Νοεμβρίου 2019 τελέσθηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και εν συνεχεία κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης (πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας, απέναντι από τη Ζαρίφειο Ακαδημία) τιμώντας την Εθνική Αντίσταση και τους αγώνες κατά του ναζισμού και του φασισμού.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Προηγούμενο άρθροΑλεξανδρούπολη: Πορεία ενάντια στην ισλαμοποίηση και την λαθρομετανάστευση
Επόμενο άρθροΌταν το παιχνίδι συναντάει την παράδοση – Τα Playmogreek με τις παραδοσιακές φορεσιές παρουσιάζονται στην Ορεστιάδα