Μαζική και δυναμική στην Αλεξανδρούπολη η συγκέντρωση των ταξικών σωματείων και της Επιτροπής Ειρήνης, στην οποία κάλεσαν και οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Κυριάρχησαν συνθήματα ενάντια στη μετατροπή του ιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟική βάση και ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Στην κεντρική ομιλία ο Διονύσης Κλάδης, πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου «Η Ενότητα», τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Οι αγωνιστικές παρακαταθήκες, οι ηρωικές εξάρσεις του λαού και της νεολαίας στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 και η αταλάντευτη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στις εξορίες και στα βασανιστήρια, αποτελούν οδηγό για τα δικά μας αγωνιστικά βήματα.

Οι άγριες θυσίες που οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η ΕΕ, το ΔΝΤ και το εγχώριο πολιτικό προσωπικό τους επιβάλλουν στο λαό δεν έχουν σταματημό! Τα νέα μέτρα που σιγοβράζουν μέσω της 3ης αξιολόγησης και του νέου προϋπολογισμού έρχονται να πατήσουν πάνω στα προηγούμενα. Η καπιταλιστική ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα θεμελιωθεί πάνω στην άγρια εκμετάλλευση, με τη φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με το χτύπημα στην απεργία και στους εργατικούς αγώνες, με την καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων.

Είναι ώρα επαγρύπνησης και αγώνα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή για την υλοποίησή τους. Ιδιαίτερα στην περιοχή μας που εδώ και καιρό το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποτελεί κομμάτι του ΝΑΤΟικού σχεδιασμού, μια με την έλευση στρατευμάτων για τη ΝΑΤΟική άσκηση στην Ρουμανία και μια με τη μετατροπή μέρους του λιμανιού σε βάση αποσυναρμολόγησης ελικοπτέρων του ΝΑΤΟ.

Με πίστη στο δίκιο μας, με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα, μπορούμε να βάλουμε τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις. Τα οράματα και τα ιδανικά για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο είναι ο δρόμος για να οργανώσουμε και να δυναμώσουμε τους αγώνες μας που θα βάλουν στη ζωή αυτά τα οράματα και τα ιδανικά. Έτσι τιμούμε τους νεκρούς μας και δικαιώνουμε τους αγώνες τους».

Στην συνέχεια ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης.

Προηγούμενο άρθροΟργανισμός Λιμένος Αλεξ/πολης: Ενημέρωση για την παραχώρηση της Δυτικής Χερσαίας Ζώνης στον Δήμο Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΔιευκρινίσεις για την σαρία ζητά από τον πρωθυπουργό η Ένωση Κεντρώων