Ειδικότερα, ο Σύλλογος διερωτάται τι θα πει ο πρωθυπουργός στους παλλινοστούντες της περιοχής που είναι έτοιμη να χάσουν τα σπίτια τους στον πλειστηριασμό.

Για το λόγο αυτό, η ανακοίνωση του Συλλόγου συνοδεύεται με κρίσιμα ντοκουμέντα.

Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου Δανειοληπτών Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος:

Στις 12 Φεβρουαρίου 2023  θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη το Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ελληνοπόντιων Παλλινοστούντων από την τ. ΕΣΣΔ. Ανάμεσα στα κεντρικά θέματα του Συνεδρίου έχει αναγγελθεί συζήτηση για τη “στεγαστική και επαγγελματική αποκατάσταση των παλλινοστούντων”, η οποία σχετίζεται άμεσα και κυρίως με το θέμα των “δανείων με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου” που δόθηκαν στους συμπολίτες μας πριν δεκαετίες. Στο πλαίσιο της προεκλογικής ατμόσφαιρας λέγεται ότι στο συνέδριο της Αλεξανδρούπολης θα παραβρεθεί ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προτίθεται να κατέβει ως υποψήφιος στην πόλη αυτή.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν τι θα απαντήσει ο Πρωθυπουργός και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησής του όταν ερωτηθούν για το θέμα. Θυμίζουμε ότι ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος κατέθεσε το Δεκέμβριο επίσημη αναφορά στον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη για το θέμα, η οποία στάλθηκε επίσης σε όλα τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβούλιου, όπου παραθέσαμε σειρά καταγγελιών πως το “Δημόσιο” αρνείται να επιτρέψει τις Τράπεζες να ρυθμίσουν τις οφειλές δανείων με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και ρωτήσαμε πώς η Κυβέρνηση σχεδιάζει -αν τελικά προτίθεται- να το λύσει.  Για την αναφορά μας κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και το κόμμα Μέρα25, καμία επίσημη απάντηση όμως από τους υπεύθυνους της κυβέρνησης δεν έχει ακόμη δοθεί.

Για να μη μπορεί λοιπόν κανείς να προφασιστεί άγνοια και για να αποφύγουμε για ακόμη μια φορά τα μισόλογα και τις ασαφείς υποσχέσεις, όταν θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε δεινή θέση, καταθέτουμε ξανά τις ερωτήσεις μας περιμένοντας ξεκάθαρες τοποθετήσεις και δεσμεύσεις:

  • Ποια είναι η πρόθεση της κυβέρνησης για το θέμα των δανειοληπτών με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου; Προτίθεται να τους βοηθήσει ή όχι;
  • Αν η απάντηση στην προηγούμενη ερώτηση είναι θετική, ποιοι είναι εκείνοι που υπό την κάλυψη του ονόματος του “Ελληνικού Δημοσίου” απειλούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ώστε να μη αποπειρώνται ρυθμίσεις στα δάνεια των πολιτών;
  • Αν η απάντηση στην αρχική ερώτηση είναι αρνητική, τότε ποια είναι η προτεινόμενη λύση, αν όχι η εφαρμοζόμενη τελικά στην πράξη κατάσχεση των περιουσιών των συμπολιτών μας και η απώλεια τεράστιων ποσών από τα κρατικά ταμεία, καθώς τα δάνεια θα πρέπει να πληρωθούν στα τραπεζικά ιδρύματα;
  • Θα αναλάβουν την πολιτική και ηθική ευθύνη για τον εμπαιγμό των εμβληματικών κοινωνικών ομάδων που έχουν λάβει δάνεια με εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά τώρα, παρά τις υποσχέσεις δεκαετιών, βρίσκονται πλέον υπό την απειλή εξώσεων;

Απευθύνουμε αυτές τις ερωτήσεις προς όλους τους εκπρόσωπους του πολιτικού κόσμου και περιμένουμε την κινητοποίηση, τις τοποθετήσεις και τις δεσμεύσεις τους απέναντι στο κρίσιμο θέμα.

Από την πλευρά μας θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη δικαίωση των συμπολιτών και συνανθρώπων μας, που έχουν βρεθεί σε δεινή θέση επειδή γύρισαν στην αγαπημένη τους Πατρίδα για να πέσουν, τελικά, θύματα της πιο στυγνής μικροπολιτικής και οικονομικής εκμετάλλευσης.

Ντοκουμέντα

ΠΗΓΗ www.aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΛάζαρος Καμπουρίδης: “Ο Ερντογάν προφασιζόμενος το σεισμό… υπάρχει ενδεχόμενο να αναβάλει τις εκλογές…”
Επόμενο άρθροΠολύωρη διακοπή νερού λόγω έργων στην Αλεξανδρούπολη