Σύμφωνα με την τάξη της Ορθοδόξου Εκκλησίας , Το Σάββατο πριν από την Κυριακή της Πεντηκοστής, λέγεται – «Σάββατο των Ψυχών» ή Ψυχοσάββατο, δηλαδή ημέρα μνήμης όλων των απ’ αιώνος κεκοιμημένων. Είναι το δεύτερο από τα δύο Ψυχοσάββατα του έτους. Το πρώτο Ψυχοσάββατο επιτελείται το Σάββατο πριν από την Κυριακή της Απόκρεω.

Το απόγευμα της Παρασκευή 2 Ιονίου 2023, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως, τελέσθηκε ο Εσπερινός και εν συνεχεία εψάλλει ο κανόνας υπέρ των κεκοιμημένων και στο τέλος το Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως αυτών.

Χιλιάδες ονόματα μνημονεύθηκαν στο Τρισάγιο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως πάντων των επ’ ελπίδι αναστάσεως ζωής αιωνίου κεκοιμημένων ευσεβῶς ορθοδόξων χριστιανών, βασιλέων, πατριαρχών, αρχιερέων, ιερέων, ιερομονάχων, ιεροδιακόνων, μοναχών, πατέρων, προπατόρων, πάππων, προπάππων, γονέων, συζύγων, τέκνων, αδελφών και συγγενών ημών εκ των απ’ αρχής και μέχρι των εσχάτων, και υπέρ του συγχωρηθήναι αυτοίς παν πλημμέλημα εκούσιον τε και ακούσιον.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ

ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 

 

Προηγούμενο άρθροΜε κορονοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ακυρώνεται η επίσκεψη στο Άγιο Όρος
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: Στη Ροδόπη υπήρξε ανοιχτή παρέμβαση του Tουρκικού Προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου