Αλλού η πανδημία, αλλού η κυβέρνηση.

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ από το μέτωπο της πανδημίας δεν είναι καθόλου καλά. “Μαύρο” ρεκόρ σήμερα με 105 νεκρούς και πάνω από 600 οι διασωληνωμένοι.

Έχουμε μέχρι σήμερα 11 διαγγέλματα του πρωθυπουργού με αφορμή τη πανδημική κρίση, που κάθε τρεις μήνες κηρύττει το τέλος της πανδημίας και πανηγυρίζει ότι νίκησε τον κορονοϊό.

Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι ξεροκέφαλη. Οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ συνεχώς αυξάνονται ραγδαία οι θάνατοι είναι σταθερά αυξητικοί. Το ΕΣΥ ξεπερνάει τα όρια και οι εργαζόμενοί του τις αντοχές τους οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες και τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «δηλωμένη νεοφιλελεύθερη» βρέθηκε «άτυχη» μπροστά στην ανάγκη να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Η πανδημία για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται ένα και μόνο μέσο, Εθνικό Σύστημα Υγείας σε εύρυθμη λειτουργία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο πρόγραμμά της, δυστυχώς, έχει την υποβάθμιση του ΕΣΥ.

ΕΤΣΙ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ δεν ενίσχυσε με προσωπικό το ΕΣΥ, αλλά έθεσε σε αναστολή εργασίας τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς χωρίς να λάβει το παραμικρό μέτρο για να καλύψει το κενό που δημιούργησε.

Επίσης δεν φρόντισε να εκπαιδευτεί προσωπικό για να στελεχωθούν με επάρκεια οι ΜΕΘ και φυσικά δεν απαίτησε την προετοιμασία του ιδιωτικού τομέα Υγείας για περιστατικά κορονοϊού ώστε να μπορεί να προσφέρει με επάρκεια τις υπηρεσίες του εφόσον ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι αυτό κάποια στιγμή θα χρειαζόταν.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ θα είχαν αποφευχθεί αν υπήρχε η αναγκαία πολιτική βούληση, αν ο μακροπρόθεσμος στόχος δεν ήταν η υπονόμευση του ΕΣΥ χάριν των ιδιωτών και αν λαμβάνονταν σοβαρά υπόψη οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων.

Προηγούμενο άρθροΜαρία Φιωτάκη: “Να συμπληρώνουν όσοι έχουν εμβολιαστεί την κίτρινη κάρτα του ΕΟΦ”
Επόμενο άρθροΑντίστροφη μέτρηση για την ανέγερση της “Αγίας Σοφίας” απέναντι από τα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στο Φυλακίου