ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ …ΣΕ ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ

 

Η  Βασιλεύουσα πέφτει πάντα από μέσα

 

Από τον Ηλία  Ν. Ηλιακόπουλο

 

Ο   οφθαλμοφανής εφιάλτης  για τον Έβρο , ο «κακομαθημένος όσο  και αλαζών»  υπουργός  Νότης  Μηταράκης  αποχώρησε  από τον πολύπαθο Έβρο  αφήνοντας ένα αίσθημα αηδίας και σιχασιάς  στον περήφανο κόσμο της  ακριτικής περιοχής    και ιδιαίτερα  στους χαλκέντερους ακρίτες των ελληνικών  συνόρων στον Βόρειο  Έβρο …

Πολλά διαδραματίστηκαν  τις δυο αυτές αποκαλυπτικές ημέρες  στον Έβρο , έτσι ώστε αναπόφευκτα να δημιουργούνται ακόμη περισσότερα  αμείλικτα   ερωτήματα  σε κάθε  λογικά σκεπτόμενο.

Εκτός από τον λαό του Έβρου  που διατράνωσε με παρρησία την αντίθεση του  για την δημιουργία ακόμη και επέκταση  Κέντρου Υποδοχής (ΚΥΤ)  στο Φυλάκιο ,προσωπικά πιστεύω πως πρέπει να ξηλωθεί ολόκληρο- αλήθεια που ήταν οι θεσμικοί φορείς , πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ; Αλήθεια , ας αναρωτηθεί  και ο πλέον αδαής , στις κρίσιμες ώρες για ένα θέμα μείζονος σημασίας για την χώρα και για τον τόπο , γιατί δεν μπαίνουν μπροστά  οι αντιπρόσωποι  του λαού;!  Τι λέτε , ο λαός δεν αισθάνεται σιγουριά, όταν βλέπει στο πλευρό του , αυτούς που επέλεξε  για την άσκηση  της δημόσιας εξουσίας σε οποιαδήποτε  βαθμίδα και αν βρίσκεται αυτή;!

Που ήσαν όμως  οι βουλευτές του Νομού ,αναρωτήθηκε κανείς ; Πλην ενός , με ρίζες από την Ορεστιάδα  και με ξεκάθαρη τουλάχιστον την αντίθεση του για την δημιουργία  ΚΥΤ  εγγύς των συνόρων , οι λοιποί τρεις  έλαμψαν δια της απουσίας  των , ιδιαίτερα  κατά την στιγμή κορύφωσης  του ιερού αυτού συλλαλητηρίου στην πόλη της Ορεστιάδας. Μήπως όμως ήσαν εκεί παρόντες  οι θεσμικοί της Περιφέρειας –και γνωρίζουν πολύ καλά ,πως δεν ήσαν!- μήπως ήσαν εκεί οι δήμαρχοι όλων των πόλεων του ταλαίπωρου και χιλιοπροδομένου Έβρου, πλην του δημάρχου  Ορεστιάδας ; Ο τελευταίος άλλωστε δεν θα μπορούσε να μην είναι … Μήπως ήταν εκεί και δεν τους είδαμε ;!Άραγε τι να σημαίνει  η απουσία τους  , πώς να  εκληφθεί , πως και την επόμενη  μέρα, όταν ο θλιβερός Υπουργός μετακόμισε νότια, δίνοντας συνέντευξη  στο Νομαρχείο  στην Αλεξανδρούπολη, οι θεσμικοί συνέχισαν να λάμπουν δια της απουσίας των! Να μας απαντήσουν λοιπόν , γιατί αυτή η  απουσία και σιωπή;!

Αλλά πάμε και πιο κάτω .Μαζευόταν κόσμος με παλμό και με αποφασιστικότητα  μπροστά στο Δημαρχείο  στην  κατάμεστη πλατεία της Ορεστιάδας .Και είναι σίγουρο , ότι θα ήσαν και περισσότεροι, αν δεν υπήρχε ο φόβος της πανδημίας…Όμως  κατά περίεργο τρόπο τα μεγάφωνα του Δήμου  της Ορεστιάδας έπαιζαν  τραγούδια του  Παπακωνσταντίνου –αλήθεια θα μας πει κανείς αρμόδιος , ποιανού φαεινή ιδέα ήταν ;- και έτσι τα συνθήματα όσο και  σοφά μηνύματα  του φλεγόμενου   λαού ,  δεν ακουγόταν. Έως ότου  κάποιο « αντρίκιο χέρι» – και είναι προς τιμήν του!-τράβηξε τα καλώδια , τα εκτός τόπου και χρόνου τραγούδια σταμάτησαν .Ακουγόταν τώρα πια  η φωνή λαού , που δεν ήταν παρά «οργή Θεού!».Αν δεν υπήρχαν οι προνοητικοί  να κόψουν τα καλώδια προς τα μεγάφωνα  , θα μας πει ο Δήμαρχος  Ορεστιάδας , πως θα ακουγόταν ο παλμός και η οργή  του κόσμου;! Θα μας  διαφωτίσει ποιος  θέλησε να συσκοτίσει  τον παλμό και την οργή του περήφανου πλήθους; Περιμένουμε με αγωνία  την απάντηση , αν ποτέ υπάρξει !

Αλήθεια  ποιος από τους θεσμικούς πήγε στον  επίμαχο χώρο του Φυλακίου  ,όταν κατευθύνθηκε εκεί  ο «μηχανοράφος» Υπουργός;! Έτσι το αμείλικτο ερώτημα που γεννιέται  και πάλι είναι ποιος τολμά να αμφισβητήσει  τα λεγόμενα  του προέδρου της Κοινότητας  Φυλακίου κου  Τρυμπάκη…;Γιατί ο τελευταίος  μεταφέρει αυθεντικά τον διάλογο με τον Υπουργό .Γιατί φαίνεται πως ο τελευταίος στις εύλογες και με επιχειρήματα αντιρρήσεις  του προέδρου της κοινότητας , έχασε   την ψυχραιμία του , λέγοντας  στον πρόεδρο « Μη με ζορίζεις , μπορώ να σου φέρω και 10000 λάθρο  στο ΚΥΤ…»! Οποία κρυστάλλινη δήλωση! Ξέσπασε ο υπουργός  λέγοντας την αλήθεια .Δεν άντεξε , βλέπετε  την πίεση …και ο εύκολος τρόπος τινών «Δημοκρατών» ,δυστυχώς δεν είναι άλλος από τον  τραμπουκισμό! Αυτό σαν επιχείρημα  σε κάποιους , για να γνωρίζουν να διακρίνουν τους « ακραίους» … Δεν έφτανε όμως μόνο αυτό…Κάποιος θεσμικός φτάνοντας ασθμαίνοντας από την πίσω πόρτα του  ΚΥΤ και χωρίς να έχει ακούσει τον διάλογο έφτασε  στην συνέχεια ανερυθρίαστα να αμφισβητεί τον πρόεδρο του χωριού. Τι λέει ο δήμαρχος  επ αυτού ; Γιατί δεν ήταν εκεί; Γιατί δεν ακολούθησε  τον «Δήμιο»Υπουργό  στον τόπο του  εγκλήματος; Για να μορφώσει άποψη …Γιατί λίγο νωρίτερα, τις προηγούμενες μέρες  τα έβαλε  με τον πρόεδρο  πολιτικού  κόμματος , πως δεν πήγε στο ΚΥΤ , γιατί δεν τον ενημέρωσε ο τελευταίος  ! Τώρα που ήλθε ο Υπουργός , γιατί δεν  πήγε ..; !

Γιατί  στην επιμονή  του αξιοθρήνητου  Υπουργού  Μηταράκη  για νέα δομή  ή έστω και επέκταση της υπάρχουσας  , ενώ όλοι οι θεσμικοί βλέπουν τον Έβρο  να βράζει και να αιμορραγεί   , δεν ερωτώνται  οι αρχηγοί  ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ , που κανονικά έχουν και τον πρώτο λόγο γι αυτό; Μια ένοχη σιωπή κι εδώ και άλλο ένα αμείλικτο ερώτημα  χωρίς όμως απάντηση …

Τα πιο καυτά ερωτήματα όμως έμειναν για το τέλος !Στην  από 10 Ιανουαρίου 2021 επιστολή του  ο υπουργός Μηταράκης  προς τον Δήμαρχο  Ορεστιάδας και πρόεδρο  της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας  κ Θράκης, αφού τον ενημερώνει πως θα μας έκανε αισθητή την παρουσία του στις 16 έως 18 Ιανουαρίου για να συνομιλήσει  με τοπικούς και θεσμικούς παράγοντες του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας  Έβρου(sic)- υπόψη πως τότε ανέβαλε το ταξίδι του, κερδίζοντας στην ουσία χρόνο ,άσχετα αν επικαλείτο την «κωρονοπληξία» του Περιφερειάρχη!-μεταξύ άλλων ενημέρωνε τον Δήμαρχο , πως « η επικείμενη προκήρυξη  του Διαγωνισμού θα ορίσει με ακρίβεια το έργο..» ! Ωπ!  Δηλαδή  ο Δήμαρχος γνώριζε για την προκήρυξη  του έργου  και δεν είπε τίποτε και πουθενά ..; Για ποιο διάλογο  μιλούσαν και γιατί έπρεπε  να περιμένει δυο εβδομάδες  ο Έβρος ;!Ποιος δούλευε  , ποιον ;!  Καλείται  ο Δήμαρχος Ορεστιάδας  να απαντήσει   και σε αυτό το αμείλικτο ερώτημα … Πάντα δημοκρατικά βεβαίως-βεβαίως !  Γιατί με την ευκαιρία  επίσης  ερωτάται , γιατί  δεν γνωστοποίησε ο Δήμαρχος πως ο  «δαιμονικός και  ελισσόμενος»  Υπουργός  του μιλούσε για ΚΥΤ με ανοιχτή δομή,- μια και μόνο τέτοιες χρηματοδοτεί η μάγισσα Κίρκη ,Ευρωπαϊκή ΄Ενωση!-  δηλαδή « μπάστε σκύλοι , αλέστε…. !» δίπλα από τα   Σύνορά μας ;! Πυρίκαυστα ερωτήματα , που ζητούν απάντηση …γιατί οι Εβρίτες ούτε  χαζοί είναι , ούτε τρώνε σανό!

Γιατί μόνο έτσι εξηγείται πως μετά την αναχώρηση του  «εφιάλτη εξ Αθηνών» άρχισαν οι φήμες πως το έργο   για το ΚΥΤ δημοπρατήθηκε  και το έχουν  αναλάβει γνωστοί  Μηχανικοί  της περιοχής … Π ου όπως μαθαίνουμε , ερωτώμενοι , δεν το διαψεύδουν !Γιατί επίσης μόνο έτσι εξηγούνται  και οι φήμες , ότι τα χωράφια της περιοχής Φυλακίου , έχουν  εκμισθωθεί( νοικιαστεί) για δέκα χρόνια παρακαλώ  με προκαταβολή 500 ευρώ… το στρέμμα !Δηλαδή  με ποιανού σατανικό αυλό κοίμισε τον λαό  του Έβρου ο Δαιμονικός  Μηταράκης για να κάνει τον διαγωνισμό , να γίνει η δημοπρασία ,να είναι έτοιμα όλα  και εμείς να πιστεύουμε , ότι οι θεσμικοί μας ανθίστανται  σθεναρώς;!

Αμείλικτα και πυρίκαυστα ερωτήματα που ζητούν απάντηση …! Γιατί ενώ ζητούνται  απαντήσεις η «σαρκοβόρα» Τουρκία   αφουγκραζόμενη την δική μας ανεπάρκεια(;)  έχει γεμίσει τον Έβρο  με «πινακίδες  καθοδήγησης» (λαθρό) – μεταναστών  προς τα Ελληνικά  σύνορα…! Ρίξτε μια ματιά  στο διαδίκτυο Λέτε να είναι τυχαίο;!

Όλα  όσα γράφηκαν με πόνο ψυχής  μες  τα βαθιά  χαράματα , όταν οι σκέψεις βγαίνουν καλύτερα , όταν η φύση ησυχάζει  …όταν  μπροστά σου βλέπεις ξανά τον εφιάλτη …Πως η Βασιλεύουσα πέφτει πάντα από μέσα…

Προηγούμενο άρθροΚΚΕ: Η επίσκεψη των υπουργών στον Έβρο δεν μπορεί να εφησυχάσει το λαό της περιοχής, αντιθέτως, δημιουργεί μεγαλύτερη ανησυχία και απαιτεί την κινητοποίησή του
Επόμενο άρθροΠαύλος Μιχαηλίδης: Η δημόσια διαβούλευση του Υπουργείου Τουρισμού, προοπτική ανάπτυξης για Αγροτουρισμό & Γαστρονομικό τουρισμό στην Αλεξανδρούπολη.