Ετοιμάζεται να ξανακαπνίσει το “καμίνι” του εργοστασίου ζάχαρης Ορεστιάδας. Την ερχόμενη Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015, θα “ανάψει” και πάλι μετά από μια παραγωγική περίοδο που δεν λειτούργησε, την περυσινή, ενώ, ημερολογιακά, συμπληρώνονται δύο χρόνια από τότε που το εργοστάσιο ήταν ενεργό.

Η περίοδος της “καμπάνιας” θα είναι μικρή εφέτος, περίπου δύο εβδομάδες, καθώς τα προβλήματα με τις πλημμύρες και η καθυστέρηση σποράς δεν επέτρεψαν στους παραγωγούς να καλλιεργήσουν τεύτλα. Δε θα πρέπει να παραβλέψει κανείς και τις ενέργειες της προηγούμενης διοίκησης που δεν είχε κάνει καμία προετοιμασία για τη νέα καλλιεργητική περίοδο, δεν έδινε σπόρο στους τευτλοπαραγωγούς το κρίσιμο διάστημα Φεβρουαρίου – Μαρτίου και στοχευμένα οδηγούσε τη βιομηχανία στην πλήρη απαξίωση και στο “κλείσιμο”, ως πολιτική επιλογή της προηγούμενης συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή του Έβρου έχουν καλλιεργηθεί περίπου 12 χιλιάδες στρέμματα με τεύτλα, σε μια σαιζόν με ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες.

πηγη e-vertigo.gr

Προηγούμενο άρθροΣε απόγνωση οι ιδιοκτήτες ακινήτων
Επόμενο άρθροΈρχεται το νέο ΕΣΠΑ με επιδότηση ανά τομέα – Όλα όσα πρέπει να ξέρεις