Μία εξαιρετικά περίεργη εξέλιξη συμβαίνει αυτές τις ώρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Στο νομοσχέδιο του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας Θ. Λιβάνιου για τα ΜΜΕ, με τίτλο “Ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2010/13 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 10ης Μαρτίου 2010 για τον συντονισμό ορισμένων νομοθετικών, κανονιστικών και διοικητικών διατάξεων των κρατών μελών σχετικά με την παροχή υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων, όπως έχει τροποποιηθεί με την Οδηγία (ΕΕ) 2018/1808 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Νοεμβρίου 2018 και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης”, το οποίο ψηφίζεται απόψε, υπάρχει μία εξαιρετικά αμφιλεγόμενη φράση.

Στο άρθρο 8 του νομοσχεδίου, στην παράγραφο 1, γίνεται λόγος για εθνικές μειονότητες! Αναφέρει συγκεκριμένα για «ιδιότητα μέλους εθνικής μειονότητας».

Η Ελλάδα όμως κατά πάγια πρακτική η οποία μάλιστα συμπεριλαμβάνεται και στην νομοθεσία, δεν αναγνωρίζει επουδενί εθνική μειονότητα εντός του εδάφους της, οποιαδήποτε εθνική μειονότητα, παρά μόνο μουσουλμανική θρησκευτική μειονότητα στην Θράκη.

Αυτή λοιπόν η αναφορά εντός ενός άσχετου νομοσχεδίου σε εθνικές μειονότητες, φαίνεται ότι ανοίγει μία κερκόπορτα η οποία εξυπηρετεί κυρίως στην Τουρκία που επιθυμεί διακαώς την δημιουργία τουρκικής μειονότητας στην Θράκη.

Για εθνική μειοδοσία κάνει λόγο η Ελληνική Λύση

Το θέμα αποκάλυψε το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, το οποίο μάλιστα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση η οποία φτάνει στο σημείο να ζητά την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης!

Το δελτίο τύπου του κόμματος με τίτλο «Η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα και ανοίγει κερκόπορτα κάνοντας αναφορά σε «εθνικές μειονότητες» εντός άσχετου νομοσχεδίου»!

Αναφέρει τα ακόλουθα:

Στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ και συγκεκριμένα στο άρθρο 8 παρ. 1, γίνεται αναφορά σε «εθνικές μειονότητες»! Η αναφορά αυτή συνιστά εθνικό έγκλημα διότι το ελληνικό κράτος δεν αναγνωρίζει καμιά «εθνική μειονότητα», παρά μόνο την θρησκευτική μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης!

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν είναι απλά ανίκανη. Είναι εθνικά επικίνδυνη και πρέπει να φύγει!

ΠΗΓΗ www.newsbreak.gr

Προηγούμενο άρθροΠλημμύρες – περιφερειακό γραφείο ασύλου – ωράριο εργασίας στους παιδικούς σταθμούς τα θέματα που θέτει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο h Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΑναστάσιος Δημοσχάκης: Ασπίδα θωράκισης από πλημμυρικά φαινόμενα τα χωριά και οι οικισμοί της Νέας Ορεστιάδας