Με αφορμή δηλώσεις του Γραμματέα της Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας,  κ. Λ. Αυγενάκη, στον σταθμό σας και σε εσάς συγκεκριμένα, την 24-10-2018, για τις οποίες καθυστερημένα ενημερώθηκα και οι οποίες εμπεριείχαν αναφορές στις πρόσφατες εκλογές των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Ι.Σ. Έβρου, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω προς κάθε κατεύθυνση ορισμένα πράγματα.

Η παράταξή μας, η Ανεξάρτητη Ενωτική Ιατρική Κίνηση, της οποίας είχα την τιμή και την ευθύνη ως επικεφαλής και υποψήφιος Πρόεδρος του Ι.Σ.Ε. και πλειοψήφησε στις πρόσφατες εκλογές, δεν ήταν μία κομματική παράταξη. Είχε στα ψηφοδέλτιά της συναδέλφους οι οποίοι ανήκουν σε διαφορετικούς ιδεολογικοπολιτικούς χώρους, αλλά είχαν και έχουν (έχουμε) ένα κοινό σκοπό: να αγωνιστούμε για την επίλυση των προβλημάτων όλων των επαγγελματικών κατηγοριών των γιατρών και για την αναβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών προς τους κατοίκους της ακριτικής περιοχής μας.

Αυτό ήταν ξεκάθαρο προεκλογικά, τόσο στην εκλογική μας διακήρυξη όσο και στην πρόσκληση συνεργασίας που απευθύναμε στους συναδέλφους, το οποίο επανέλαβα αρκετές φορές στις δημόσιες τοποθετήσεις μου μετεκλογικά: δεν είμαστε ένα κομματικό ψηφοδέλτιο και η συμμετοχή μας στις εκλογές του Ι.Σ.Ε δεν αποτελούσε κομματική επιλογή.

Την πλειοψηφία σε όλα τα όργανα του Ι.ΣΕ. μας την έδωσαν οι συνάδελφοι γιατροί του Έβρου και σε αυτούς ανήκει. Κανένας κομματικός σχηματισμός ή κομματική παράταξη δεν έχει δικαίωμα να καρπώνεται ή να οικειοποιείται αυτό το αποτέλεσμα. Ούτε ζητήσαμε και φυσικά ούτε θέλαμε την στήριξη κανενός κόμματος προς την ανεξάρτητη παράταξή μας. Ζητήσαμε και πήραμε την στήριξη και την καθαρή εντολή των συναδέλφων, τους οποίους θέλουμε κοντά μας και σε όλη την προσεχή τετραετή θητεία.

Έτσι πορευτήκαμε και έτσι θα πορευτούμε για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του κλάδου, με αγωνιστικότητα χωρίς εκπτώσεις, άσχετα με το ποια θα είναι κάθε φορά η πολιτική ηγεσία. Η έντιμη και ειλικρινής σχέση μας με τους συναδέλφους ήταν και είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της Ανεξάρτητης Ενωτικής Ιατρικής Κίνησης. Στους συναδέλφους και μόνο θα είμαστε υπόλογοι για τις δράσεις μας και σε κανένα άλλο.

Με εκτίμηση

Ανδρέας Παπανδρούδης

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Ιατρικής Κίνησης

Προηγούμενο άρθροΣαρωτικές οι Μονάδες Πυροβολικού – Με εντυπωσιακή επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι βολές καμπύλης τροχιάς στο Δ’ Σώμα Στρατού «ΘΡΑΚΗ»
Επόμενο άρθροΑΣΕΠ: 139 προσλήψεις στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης