Δικηγορικό Γραφείο Δ. Μπαΐρα – Β. Δινδίνη

Εκπροσωπώντας την οικογένεια του νέου πατέρα και συζύγου που άδικα έχασε τη ζωή του στις 15.04.2023 στο 598 ο χλμ. της Εγνατίας Οδού – Ηγουμενίτσα προς Κήπους, εργαζόμαστε – κατόπιν σχετικής εντολής – για την αρμόδια ανάδειξη των πραγματικών περιστατικών που οδήγησαν στο τραγικό αυτό αποτέλεσμα, ακούραστα και με απόλυτο σεβασμό.

Με μεγάλη ανησυχία διαπιστώνουμε τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά αντίθετης εισόδου στην Εγνατία Οδό με αποτέλεσμα τη διακινδύνευση της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής των διερχομένων οδηγών, ενώ παράλληλα παρακολουθούμε τον επίκαιρο δημόσιο διάλογο, ο οποίος αφορά στα αιτήματα για λήψη μέτρων προς αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών.

Ωστόσο, νιώθουμε τη νομική υποχρέωση να επισημάνουμε πως κάθε υπόθεση διαφέρει ως προς τα πραγματικά περιστατικά που τη συνθέτουν. Ως εκ τούτου, δεν θα επιτρέψουμε ούτε τη γενικευμένη αντιμετώπιση του εν λόγω συμβάντος, το οποίο βρίσκεται υπό διερεύνηση, ούτε τη διαστρέβλωση γεγονότων και διάδοση νομικών χαρακτηρισμών, η απόδοση των οποίων ανήκει αποκλειστικά στα αρμόδια δικαστήρια.

Η ανάγκη για λήψη σύγχρονων μέτρων προστασίας της ασφάλειας και της ζωής των κατοίκων της περιοχής μας είναι αυτονόητη και επιτακτική, πλην όμως ανεξάρτητη από την κρίση επί της εκάστοτε υπόθεσης και της έμπρακτης συμπαράστασης που πρέπει να δοθεί στις οικογένειες των θυμάτων.

Προηγούμενο άρθροΗ χώρα φλέγεται για μια ακόμα φορά
Επόμενο άρθροΑπάντηση του Πολυκοινωνικού για το «Λουκέτο στα μαγειρεία Φερών»