Ανά τακτά διαστήματα επιβεβαιώνεται η αρνητική εξέλιξη που από την πρώτη στιγμή προειδοποιούσε το ΚΚΕ, πως ετοιμάζεται δηλαδή στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ΝΑΤΟική βάση ελικοπτέρων και όχι μόνο. Ο συνήθης ύποπτος, ο πρέσβης των Η.Π.Α. στην χώρα με ομιλία του ανέφερε ότι :«οι αμερικανικές εταιρείες βρίσκουν ευκαιρίες στην Ελλάδα και αναφέρθηκε ειδικότερα στη Σύρο και στην Αλεξανδρούπολη».

Όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο φανερό πως τα όσα συμφωνήθηκαν στις Η.Π.Α, στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τράμπ, προβλέπουν μεταξύ άλλων την αναβάθμιση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα και την ακόμα ενεργότερη εμπλοκή στους σχεδιασμούς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Ο ίδιος ο πρέσβης περιχαρής ανακοίνωσε πως: «Την προηγούμενη βδομάδα ο υποδιοικητής της 21ης Διοίκησης Υποστήριξης Διοικητικής Μέριμνας του Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη, ταξίαρχος Fred Maiocco, βρέθηκε στην Ελλάδα για να επισκεφτεί και να δει από πρώτο χέρι τη δυνατότητα να αναπτυχθεί αυτή η στρατηγική υποδομή στην Αλεξανδρούπολη. Και είμαι βέβαιος ότι θα δούμε ισχυρό αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και στο σχετιζόμενο σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου».

Ενώ μέρα με τη μέρα οι ανταγωνισμοί οξύνονται και η τουρκική επιθετικότητα αυξάνεται, η κυβέρνηση αντιστρέφει την πραγματικότητα και δείχνει ως «προστάτες» τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.  Είναι χαρακτηριστική η προσπάθεια διάφορων ΜΜΕ να εμφανίσουν τον αμερικανικό 6ο Στόλο ως υπερασπιστή της ελληνικής ή κυπριακής κυριαρχίας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, όταν η Ουάσιγκτον υιοθετεί σταθερά το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου σε όλες τις κρίσιμες στιγμές, με πιο πρόσφατες τον εμβολισμό ελληνικού λιμενικού σκάφους στα Ιμια, την παρεμπόδιση του γεωτρύπανου στο οικόπεδο «3» της κυπριακής ΑΟΖ και το κορυφαίο όλων, την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, όπου μετατρέπονται σε πιόνια στην σκακιέρα των ανταγωνισμών,  και της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας. Από κοντά και οι λαγοί της Τοπικής Διοίκησης, που είτε με τις επισκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη στο ΝΑΤΟΙΚΟ στρατηγείο των Βρυξελλών, είτε με τις κατ ιδίαν συναντήσεις του με τον πρέσβη των Η.Π.Α. και τις δηλώσεις του Δημάρχου για την “ασφάλεια” που θα τους χάριζε η εγκατάσταση βάσης στο λιμάνι προετοιμάζουν το έδαφος για την εγκατάσταση της βάσης.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν είναι παράγοντας ασφάλειας για το λαό. Το ΝΑΤΟ αποτελεί τον  ένοπλο φρουρό των συμφερόντων των μονοπωλίων και του κεφαλαίου σε ολόκληρο τον κόσμο. Η αποστολή του ήταν και παραμένει η διασφάλιση των συμφερόντων των εκμεταλλευτών των λαών, η διασφάλιση της κυριαρχίας της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Την γραμμή των ίσων αποστάσεων και των γκρίζων ζωνών που καλλιεργεί το ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνει η δήλωση του γγ του ΝΑΤΟ, με την οποία καλεί Ελλάδα και Τουρκία να λύσουν «αποκλειστικά μεταξύ τους» το ζήτημα με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, εντείνοντας και ενισχύοντας την Τούρκικη επιθετικότητα, οδηγώντας εν κατακλείδι στην απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων.

H ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα ενεργειακά παιχνίδια των ιμπεριαλιστών δεν είναι προς όφελος του λαού. Το αντίθετο μας φέρνουν στο επίκεντρο μιας καταιγίδας ή ενός «ατυχήματος», που όπως δήλωσε και ο Αμερικανός πρέσβης, μπορεί να συμβεί από στιγμή σε στιγμή.

Τους  διαμηνύουμε πως ο λαός του Έβρου και της περιοχής θα εναντιωθεί στα σχέδια τους. Το λιμάνι είναι λαϊκή περιουσία και δε θα αφήσουμε να γίνει ορμητήριο των δολοφόνων του ΝΑΤΟ.

Καμία συμμετοχή στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Προηγούμενο άρθροΗ Καππαδοκία στο Παρίσι!
Επόμενο άρθροΚοινή επιστολή των Μητροπολιτών της Θράκης για το ΔΠΘ