Από συναδέλφους του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης ενημερωθήκαμε για ένα πρόβλημα που ενδεχομένως να δημιουργηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

Εδώ και περίπου 3 μήνες έχει ξεκινήσει η ΣΤ΄ φάση της πιλοτικής λειτουργίας του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Συλλογής και Διαχείρισης Τροχαίων Ατυχημάτων και επιβολής ποινών σε θέματα οδικής κυκλοφορίας μέσω φορητών συσκευών και  φωτογραφικού ραντάρ.

Το ζήτημα που θα προκύψει και αφορά όχι μόνο τους συναδέλφους – μέλη μας αλλά όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν σε Τμήματα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια και θα κληθούν να εφαρμόσουν την παραπάνω εφαρμογή, είναι ότι κατά την εκτύπωση της πράξης βεβαίωσης παράβασης στις ενδείξεις των υπογράφων αστυνομικού και ανακριτικού υπαλλήλου, εκτυπώνονται τα ονοματεπώνυμα των συναδέλφων. Κατά την άποψη μας αυτό θα δημιουργήσει μείζονα προβλήματα όπως συνέβαινε άλλωστε και στο παρελθόν όταν στην πράξη βεβαίωσης παράβασης αναγράφαμε τον βαθμό και το ονοματεπώνυμο μας.

Περιστατικά όπως καταστροφές οχημάτων, τηλεφωνικές και όχι μόνο απειλές κατά συναδέλφων και των οικογενειών τους ήταν σύνηθες φαινόμενα. Για το λόγο αυτό η υπηρεσία με εγκύκλιο της είχε δώσει την εναλλακτική λύση στους αστυνομικούς, κατά τη βεβαίωση  της παράβασης να αναγράφουν είτε το ονοματεπώνυμο τους είτε τον αριθμό μητρώου τους.

Με τον τρόπο αυτό προστατεύονται τόσο οι συνάδελφοι μας όσο και οι πολίτες αφού σε περίπτωση που κάποιος πολίτης θεωρεί ότι έχει αδικηθεί , μπορεί να απευθύνεται στην υπηρεσία του αστυνομικού ή στις εισαγγελικές αρχές και να ζητήσει επίσημα τα στοιχεία του αστυνομικού εφόσον νομίζει ότι έχει έννομο συμφέρον.

Θεωρούμε ότι με τη συμβολή και του νομικού συμβούλου της Ομοσπονδίας μας, λαμβάνοντας υπόψη και τα προσωπικά δεδομένα, θα πρέπει να αναληφθεί πρωτοβουλία εκ μέρους σας, ώστε στην εφαρμογή κατά την καταχώρηση της παράβασης να δίνεται η δυνατότητα στον αστυνομικό να αναγράφει είτε το ονοματεπώνυμο του είτε τον αριθμό μητρώο του όπως ισχύει και σήμερα.

                                                                    

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ Δημήτριος

Ο Γενικός Γραμματέας

ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ Γεώργιος

Προηγούμενο άρθροΑπολογισμός περιοδικής έκθεσης Μουσείου Ακρόπολης «Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των μεγάλων θεών»
Επόμενο άρθροΑναστολή εργασιών και στα έργα της Θράκης ανακοίνωσε η Eldorado Gold