ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Κατά την διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής στις αρχές του μηνός, στην οποία συνομιλούσαν ο δημοσιογράφος κ. Κολιός Δημήτριος και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Περιβάλλοντος & Πρασίνου κ. Μαυρίδης Κωνσταντίνος με θέμα το Νέο Δημοτικό Καταφύγιο αδέσποτων ζώων και την άρνηση από μέρους του Δήμου για την πρόταση του Φιλοζωικού Σωματείου «ΚΙΒΩΤΟΣ» να προσφέρουν τα μέλη του εθελοντική εργασία, ο κύριος Μαυρίδης ισχυρίσθηκε ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη τέτοιου αιτήματος και ότι δεν είχε λάβει σχετικό έγγραφο και πως θα ήταν ευχής έργο εάν λάμβανε τέτοια πρόταση και μάλιστα δεν απέρριπτε την ιδέα της εθελοντικής εργασίας από μέλη του Σωματείου ή φιλόζωων. Κατόπιν αυτού το Σωματείο υπέβαλε σχετικό έγγραφο αίτημα για δεύτερη φορά (παρατίθεται παρακάτω) και έλαβε σχετική απάντηση από τον υπόψη Αντιδήμαρχο η οποία παρατίθεται και αυτή παρακάτω.
Ο κύριος Αντιδήμαρχος μάλλον δεν κατάλαβε τι ακριβώς του προτείναμε και ίσως να μην γνωρίζει την έννοια της «εύρυθμης λειτουργίας» ενός «ενδιαιτήματος ζώων» όπως αυτό αναφέρεται στη σχετική Νομοθεσία για τα Δημοτικά Καταφύγια αδέσποτων ζώων, αλλά νόμισε ότι μπορούσε να ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό του τμήματος «ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΟΣ» του Δήμου. Αυτό ίσως θα μπορούσε να το ζητήσει από τον «Πολιτιστικό – Φιλοζωικό Σύλλογο «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» τον οποίο επιχορήγησε προσφάτως ο Δήμος με το ποσό των 22000€ για να πληρώσει κάποιους εργάτες που ασχολούνται με την καθαριότητα του χώρου των αδέσποτων ζώων (ποιών;-πότε;-και πού;) όπως αυτό ανέφερε και ο κ. Δήμαρχος σε τηλεοπτική του ομιλία.
Άραγε τι προσπαθεί ο κ. Αντιδήμαρχος να κρύψει από την επικρατούσα κατάσταση στα δύο καταφύγια του Δήμου και η παρουσία φιλόζωων πολιτών μελών ή μη Φιλοζωικού Σωματείου κρίνεται «μη απαραίτητη»;
Υπόψη ότι από το 2009 που το παλαιό καταφύγιο λειτουργούσε με τη βοήθεια του Φιλοζωικού Σωματείου «ΚΙΒΩΤΟΣ» και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 δεν υπήρχε καμία άρνηση ή απαγόρευση προσφοράς εθελοντικής εργασίας σ’αυτό και ουδείς από τους τότε Αντιδημάρχους έθεσε κανένα περιορισμό ή αντίδραση επί του θέματος.
Σε κάθε περίπτωση, το Φιλοζωικό Σωματείο «ΚΙΒΩΤΟΣ» θα προχωρήσει και στην νομική διερεύνηση εάν η έκδοση αυτού του εγγράφου εκ μέρους του κ. Αντιδημάρχου Καθαριότητος, Περιβάλλοντος & Πρασίνου χωρίς την γνωμοδότηση της Πενταμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Διαχείρισης των αδέσποτων ζώων «νομιμοποιεί» την απαγόρευση των εθελοντών φιλόζωων, μελών ή μη Φιλοζωικού Σωματείου να εισέρχονται στα δύο καταφύγια αδέσποτων ζώων του Δήμου (Παλαιό- Νέο) για οποιονδήποτε λόγο που αφορά την ευζωία των υπαρχόντων σε αυτά αδέσποτων ζώων.
Αλεξ/πολη 28/3/2016
Εκ μέρους των μελών του ΔΣ
«ΚΙΒΩΤΟΣ»
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

Προηγούμενο άρθροΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΡΙΟΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
Επόμενο άρθροΟμφάλιο Αίμα όχι βλαστοκύτταρα