Ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο Προεδρείο της Βουλής επιστολή των τευτλοπαραγωγών του Έβρου, σχετικά με την απόφασή τους να προχωρήσουν σε κατάληψη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, των γραφείων της ΕΒΖ Θεσσαλονίκης.

Μέσω της επιστολής οι τευτλοπαραγωγοί εκφράζουν τις αγωνίες τους, μεταξύ άλλων, για το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει αποπληρωθεί η σοδειά των ζαχαρότευτλων του 2018, ενώ έχει καθυστερήσει η αποζημίωση και η πληρωμή των ασυγκόμιστων τεύτλων της σοδειάς του 2017.

Δεν παραλείπουν να εκφράσουν έντονα παράπονα για το γεγονός ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχει αθετήσει τις δεσμεύσεις του για την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο ανώτερο δυνατό ποσό, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά ποιο είναι αυτό…

Τέλος, δεν κρύβουν την αγωνία τους για το θολό τοπίο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τη λειτουργία του εργοστασίου της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τευτλοπαραγωγοί του Έβρου, αλλά και για το μέλλον του Εργοστασίου της Ορεστιάδας ο Βουλευτής έχει καταθέσει σχετική Επίκαιρη Ερώτηση από τις 17 Οκτωβρίου (διαβάστε στο παρακάτω link   http://www.dimoschakis.gr/?p=10453 )  και περιμένει τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης να έρθει να απαντήσει στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αναλυτικά η Αναφορά

Ο Βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, καταθέτει στο Προεδρείο της Βουλής επιστολή των τευτλοπαραγωγών του Έβρου, σχετικά με την απόφασή τους να καταλάβουν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, τα γραφεία της ΕΒΖ Θεσσαλονίκης.

Οι τευτλοπαραγωγοί εκφράζουν τις αγωνίες τους, μεταξύ άλλων, για το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει αποπληρωθεί η σοδειά των ζαχαρότευτλων του 2018, ενώ έχει καθυστερήσει η αποζημίωση και η πληρωμή των ασυγκόμιστων τεύτλων της σοδειάς του 2017.

Παράλληλα, εκφράζουν έντονα παράπονα για το γεγονός ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχει αθετήσει τις δεσμεύσεις του για την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο ανώτερο δυνατό ποσό, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά ποιο είναι αυτό…

Επίσης, δεν κρύβουν την αγωνία τους για το θολό τοπίο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τη λειτουργία του εργοστασίου της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τευτλοπαραγωγοί του Έβρου, αλλά και για το μέλλον του Εργοστασίου της Ορεστιάδας ο Βουλευτής έχει καταθέσει σχετική Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης (διαβάστε στο παρακάτω link  http://www.dimoschakis.gr/?p=10453).

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημητρίου Πέτροβιτς με την Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου
Επόμενο άρθροΟ Κώστας Τσιάρας στην κοπή της Βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ και ΟΝΝΕΔ Έβρου