Γραπτή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών κατέθεσαν ο Βουλευτής Έβρου κι Αναπλ. Τομεάρχης Εθν. Άμυνας της Ν Δ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, μαζί με άλλους 35 Βουλευτές της Ν Δ, για το γεγονός ότι περικόπτονται 28 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την παράταση κατά 6 μήνες του χαμηλού ΦΠΑ σε 5 νησιά.

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση τα ισοδύναμα που έχει καταθέσει με σχετικό έγγραφο ο ΥΠΟΙΚ στο πρόσφατο Eurogroup αφορούν περικοπές από τη φαρμακευτική δαπάνη και την υγειονομική περίθαλψη των στελεχών, αλλά και τη συντήρηση των αεροσκαφών της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Με αυτόν τον τρόπο τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των στελεχών των Ε Δ, αλλά και η άμυνα της χώρας μέσω της διαθεσιμότητας των μέσων.

Οι Βουλευτές ρωτάνε μεταξύ άλλων τους δύο Υπουργούς αν ισχύει το έγγραφο που κατατέθηκε στο Eurogroup περί περικοπών ύψους 28 εκ. ευρώ, ως ισοδύναμο στην εξάμηνη παράταση χαμηλού ΦΠΑ σε 5 νησιά.

Επίσης αν εγγυάται η Κυβέρνηση ότι οι περικοπές των συγκεκριμένων δαπανών από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν θα επιβαρύνουν την υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη των στελεχών των Ε Δ δεν θα επηρεάσουν αρνητικά τη διαθεσιμότητα κρίσιμων οπλικών συστημάτων.

Προηγούμενο άρθροΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΑΓΓΛΟΚΡΑΤΙΑΣ (1878-1960) (Γράφει ο ωάννης Ελ. Σιδηράς)
Επόμενο άρθροΕλενη Ζαφείρη: “Για 7η ημέρα χωρίς νερό το Διδυμότειχο… Ο κόσμος υποφέρει… Πρέπει να κηρυχθεί το Διδυμότειχο σε έκτακτη ανάγκη…