Στα πλαίσια της Ομιλίας του για το σχέδιο νόμου που αφορά στην διαδικασία υποπαραχώρησης των δέκα (10) λιμένων της Χώρας (21/2), ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας τοποθετήθηκε σχετικά με την κατασκευή κτιρίου του Ο.Λ.Α & Λιμεναρχείου, καθώς και για την ίδρυση Λιμενικής Σχολής στην Αλεξ/πολη.

Συγκεκριμένα είπε:

•To μεγαλύτερο λιμάνι του Β/Α Αιγαίου, αυτό της Αλεξ/πολης αξίζει ένα υπερσύγχρονο Διοικητήριο του Ο.Λ.Α μαζί με το Λιμεναρχείο, εντός του Λιμένος, υποχρέωση την οποία οφείλει να αναλάβει ο κάθε παραχωρησιούχος.

•Νομοθετείται με προχειρότητα η εισαγωγή από τον προσεχή Σεπτέμβριο , υποψηφίων μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, στις Σχολές Αξ/κών, Υπαξ/κών & Λιμενοφυλάκων του ΛΣ – Ελληνικής Ακτοφυλακής, χωρίς να είναι γνωστό που θα λειτουργήσουν αυτές!

•Ο ίδιος προώθησε μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο την ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξ/πολη, ενώ ο τοπικός Δήμος έχει προσφέρει τόσο προσωρινή στέγη για την Σχολή, όπως επίσης έχει δωρίσει 148 στρέμματα στο καλύτερο για το σκοπό σημείο της πόλης προκειμένου να ανεγερθούν μόνιμες & σύγχρονες εγκαταστάσεις.

•Με το νομοσχέδιο επεκτείνεται η εδαφική αρμοδιότητα του ΛΣ 16.000χλμ αιγιαλών και παραλιών, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς την συνεννόηση με το Σώμα και χωρίς επιπλέον ενίσχυση του σε ανθρώπινο δυναμικό και λοιπά μέσα.

Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στο ηχητικό που ακολουθεί:

Προηγούμενο άρθροΑποκαλυπτήρια μνημείου για το Ολοκαύτωμα των εβραίων Αλεξανδρουπολιτών
Επόμενο άρθροΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όχι στο ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση των «περιφερειακών» λιμανιών – Να περάσουν στο δημόσιο με κοινωνικό έλεγχο όλα τα λιμάνια της χώρας