Ο Υπουργός Παιδείας, Κ.Γαβρόγλου, δεν… αιφνιδίασε ούτε αυτή την (τρίτη) φορά που αρνήθηκε να έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής, επικαλούμενος φόρτο εργασίας, για την προγραμματισμένη για την 01/02 συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης,  που έχει καταθέσει ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, σχετικά με την μεταφορά θέσης Καθηγητού -Ιατρού Παθολογικής Ανατομίας από την Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ στο Πανεπιστήμιο Δ.Αττικής.

Με αφορμή την αναβολή της συζήτησης ο Βουλευτής δήλωσε:

«Ο Υπουργός Παιδείας προφανώς… κουράστηκε από την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε να διορίσει τον Σύμβουλό του στη θέση του Προέδρου της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, χωρίς μάλιστα και τη σχετική έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή, και δεν είχε λίγα λεπτά να διαθέσει για να ασχοληθεί με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Προβλήματα που δημιούργησε ο ίδιος με την εχθρικές πολιτικές που εφαρμόζει τόσο προς το Ίδρυμα, όσο και σε μια σειρά θεμάτων, που αφορούν γενικά τον Έβρο και τη Θράκη τα οποία αναδείχθηκαν μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου!

Ο Υπουργός Παιδείας στις μεν Γραπτές Ερωτήσεις δεν απαντά γραπτώς, στις δε Επίκαιρες Ερωτήσεις δεν προσέρχεται στην Ολομέλεια όπως οφείλει σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής!

Εμείς όμως οι Εβρίτες είμαστε συνεπείς κι επίμονοι άνθρωποι και θα συνεχίζουμε να καλούμε τον Υπουργό στην Ολομέλεια, για να δώσει εξηγήσεις στους Θρακιώτες για τις εκδικητικές πολιτικές που εφαρμόζει προς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κι όχι μόνον….».

Προηγούμενο άρθροWall Street Journal: Οι τοπικοί άρχοντες της Αλεξανδρούπολης θέλουν Αμερικανική βάση
Επόμενο άρθροΓΚΟΥΓΚΟΥΣΚΙΔΟΥ: Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ. Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ