Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ.Χρήστο Μέτιο και τον Αντ/ρχη Έβρου κ.Δημήτρη Πέτροβιτς απέστειλε ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης σχετικά με το επείγον ζήτημα της αποκατάστασης των ρηγμάτων στα αναχώματα του Ποταμού Έβρου.

Με την Επιστολή μεταφέρεται η αγωνία των θεσμικών εκπροσώπων των αγροτών, καθώς έχει ήδη εκπνεύσει το καλοκαίρι και οι καιρικές συνθήκες ίσως δεν ευνοήσουν στην ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών, με καταστροφικά αποτελέσματα για την αγροτική παραγωγή και την οικονομική επιβίωση των αγροτών του Έβρου.

Υπογραμμίζεται ιδιαίτερα το πρόβλημα που εντοπίζεται στην περιοχή μεταξύ Ν.Βύσσας & Σουφλίου και ειδικά στην περιοχή Ισαακίου-Πραγγίου όπου είναι και τα μεγαλύτερα ρήγματα.

 

Αναλυτικά η Επιστολή:

ΘΕΜΑ:  Έγκαιρη αποκατάσταση κατεστραμμένων αναχωμάτων κατά μήκος του ποταμού Έβρου!

Σε επισκέψεις που πραγματοποίησα το τελευταίο χρονικό διάστημα με θεσμικούς φορείς του αγροτικού κόσμου (Τ.Ο.Ε.Β.,Γ.Ο.Ε.Β., Συνεταιρισμών κλπ) μου επισημάνθηκαν αρκετά προβλήματα που χρήζουν επειγόντως επίλυσης.

Ένα από αυτά τα προβλήματα που σχετίζεται με τις πλημμύρες του Μαρτίου είναι αυτό της ρήξης τμημάτων των αναχωμάτων του ποταμού Έβρου. Οι αγρότες μας ανησυχούν ιδιαίτερα ότι έχει χαθεί ο πολύτιμος, για επισκευές, χρόνος του καλοκαιριού, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης των αναχωμάτων.

Κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο μέχρι τώρα έχουν ολοκληρωθεί ορισμένα κλεισίματα ρηγμάτων. Παρόλ’ αυτά, πολλά είναι τα ρήγματα που παραμένουν ακόμα ανοικτά, όπως εκείνα που βρίσκονται μεταξύ της Ν. Βύσσας και του Σουφλίου. Ειδικότερα στην πολύπαθη περιοχή του Διδυμοτείχου (περιοχή Ισαακίου και Πραγγίου) όπου εντοπίζονται και τα μεγαλύτερα ρήγματα.

Επειδή έχουμε φτάσει στις αρχές Οκτωβρίου και το χρονικό διάστημα όπου θα μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις υπό φυσιολογικές συνθήκες στενεύει δραματικά, σας μεταφέρουμε την αγωνία των αγροτών που δραστηριοποιούνται σε αυτές τις περιοχές.

Συμμεριζόμενοι την αγωνία αυτή, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την εντατικοποίηση των προσπαθειών για την ολοκλήρωση απαραίτητων παρεμβάσεων, ώστε να αποφύγουμε περαιτέρω δυσμενείς καταστάσεις για τους πολύπαθους αγρότες μας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας για το συγκεκριμένο θέμα.

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη του Δικηγορικού Συλλόγου , στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΟ Κώστας Κατσιμίγας υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ ;