Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, παραθέτοντας επιστολή της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας για τις τεράστιες διαστάσεις που λαμβάνει το μεταναστευτικό, αλλά και τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και κονδύλια που καθιστά τον έλεγχο του φαινομένου άθλο.

Στις 26 Ιουνίου 2017 κατατέθηκε σχετική Επερώτηση που συνυπέγραψαν 25 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (εδώ) για την κυβερνητική ανεπάρκεια του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού, ενώ ακολούθησε συνάντηση του βουλευτή με τον Αν.Υπουργό Εσωτερικών κ. Τόσκα, όπου κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις και δόθηκαν διαβεβαιώσεις για την καλή πρόθεση εκ μέρους του υπουργού.

Ωστόσο τα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού αλλά και των απαραίτητων κονδυλίων, για την επισκευή των οχημάτων και την διάθεση των ειδικά διαμορφωμένων οχημάτων παραμένουν άλυτα, με την δύναμη αναχαίτισης της Δ.Α. Ορεστιάδας να βαίνει μειούμενη.

Προηγούμενο άρθροΤι απάντησε ο ΥΕΘΑ για την δημιουργία βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΕπιτροπή Ειρήνης: “Ο λαός της Αλεξανδρούπολης να μην αφήσει την πόλη και το λιμάνι μας να γίνει υποδομή πολέμου και επεμβάσεων”