Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε με κοινοβουλευτική Αναφορά στο προεδρείο της βουλής  ψήφισμα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων όλων των Δημοτικών Σχολείων της Αλεξανδρούπολης, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Γυμνασίων και των Νηπιαγωγείων που είναι  πλησίον του σημείου της πρόσφατα τοποθετημένης κεραίας, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης και άλλων φορέων της πόλης για το θέμα που προέκυψε μετά την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε πολυκατοικία που βρίσκεται δίπλα σε σχολικό συγκρότημα στην Αλεξανδρούπολη.

Οι παραπάνω φορείς με το ψήφισμά τους εκφράζουν ανοιχτά την ανησυχία τους, ότι η εκπομπή των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων θέτει σε κίνδυνο την υγεία τόσο των παιδιών τους, όσο και των περιοίκων, καθώς δεν υπάρχει ούτε ένας φορέας που να πιστοποιεί το αντίθετο!

Για το συγκεκριμένο θέμα  ισχύει σχετική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία είναι εναρμονισμένη με  εμπεριστατωμένες μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αναφορικά με την επικινδυνότητα και τις βλάβες που προκαλεί στην ανθρώπινη υγεία η λειτουργία και εκπομπή τέτοιων κεραιών.

Συμπληρωματικά αναφέρουν ότι θα πρέπει να εξεταστεί η περίπτωση της τροποποίησης των θεσμοθετημένων αποστάσεων της τοποθέτησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας από σχολικές εγκαταστάσεις και γενικότερα σε χώρους όπου δραστηριοποιούνται παιδιά (π.χ. παιδικές χαρές). Τέλος ζητούν και κρίνουν  αναγκαίο την  εντατικοποίηση ελέγχων που πρέπει να πραγματοποιούνται ως προς τις μετρήσεις των εκπομπών ακτινοβολίας των συγκεκριμένων κεραιών με παράλληλη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων αυτών προς αποφυγή τυχόν αμφιβολιών από τους πολίτες.

Διαβάστε το σχετικό ψήφισμα εδώ

Προηγούμενο άρθροTo πεντάρι του Τζόκερ “έπεσε” στην Ορεστιάδα
Επόμενο άρθροΜε απόλυτη επιτυχία και την μεγάλη συμμετοχή των δρομέων πραγματοποιήθηκε ο 1ος αγώνας δρόμου περιπέτειας σε ορεινό έδαφος , με την ονομασία “ΚΙΡΚΗ TRAIL” στην Κίρκη Αλεξανδρούπολης