Δραματική έκκληση στους πολίτες να συνδράμουν εθελοντικά και να προσφέρουν αίμα, καθώς οι ελλείψεις είναι μεγάλες και οι ανάγκες αυξημένες ,απευθύνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης.

«Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση, δεν μπορώ να περιγράψω την εικόνα. Η προσφορά πέρυσι τον μήνα ήταν περίπου 200 με 250 μονάδες αίματος για τον Σύλλογο μας και φέτος πέσαμε περίπου στις 100 μονάδες. Είμαστε πολύ χαμηλά από τις ανάγκες του νοσοκομείου και των ασθενών μας» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης Αναστάσιος Κοντακίδης, υπογραμμίζοντας πως «οι ασθενείς είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση ενώ σήμερα το νοσοκομείο λόγω κορονοιού δεν μπορεί να κάνει καθημερινές εξορμήσεις όπως τα προηγούμενα χρόνια προκειμένου να τους υποστηρίξει με τις μονάδες αίματος που χρειάζονται».

Ο κ. Κοντακίδης κάλεσε τους πολίτες, που είναι στην ηλικία από 18-65 χρόνων να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες δυο φορές τον χρόνο ,προκειμένου να καλυφθούν ιδιαίτερα και οι ανάγκες των παιδιών με Μεσογειακή Αναιμία.

Η κινητή μονάδα Αιμοδοσίας βρίσκεται κάθε Σάββατο μπροστά στο Νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη.

Πηγή: www.ert.gr

Προηγούμενο άρθροΕνεργειακός κόμβος η Θράκη – Αναβαθμίζεται ο ρόλος της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη
Επόμενο άρθροΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΘ – Ολοκληρώθηκε ο 6ος κύκλος