Την αναστολή της δραστηριότητάς της και στη Θράκη, ανακοίνωσε εχθές η Eldorado Gold, επικαλούμενη μεγάλες καθυστερήσεις στις εγκρίσεις που αναμένει από τα αρμόδια υπουργεία, για να συνεχίσει τα έργα στο Πέραμα (Αλεξανδρούπολης) και στις Σάπες (Ροδόπης).

Η εταιρεία δηλώνει ότι «θέτει σε συντήρηση τα δύο έργα, με δαπάνες που θα κρατηθούν στο ελάχιστο επίπεδο που απαιτείται, για τη διαφύλαξη των τίτλων και των δικαιωμάτων της» στις δύο περιοχές.

Ειδικότερα, η Eldorado Gold αιτιολογεί της απόφασή της επικαλούμενη τις εκκρεμότητες που υπάρχουν εδώ και δύο χρόνια στις υπουργικές εγκρίσεις της Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου στο Πέραμα και της άδειας γεωτρήσεων για το έργο των Σαπών.

Με την ανακοίνωσή της η καναδική εταιρεία ορυχείων προανήγγειλε και τη συνολική αναστολή των εργασιών της σε όλες της περιοχές της βόρειας Ελλάδας όπου δραστηριοποιείται, κυρίως στη Χαλκιδική.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ για την αναγραφή ονοματεπώνυμου σε βεβαιώσεις παράβασης τροχαίας
Επόμενο άρθροΛαϊκή Συσπείρωση: Για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΑ