Αναταράξεις εντός της Νέας Δημοκρατίας που οδήγησαν στη διαγραφή του από το κόμμα δημιούργησε ο υιός του γαλάζιου βουλευτή, Α. Δημοσχάκη, Σπύρος, μετά τα όσα συνέβησαν στις εκλογές του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων της Βουλής.

Με ανακοίνωσή του ο γραμματέας του κόμματος, Παύλος Μαρινάκη έκανε γνωστό ότι ο κ. Δημοσχάκης διαγράφεται από το κόμμα εξαιτίας της σύμπραξής του με τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής προκειμένου να αποκαθηλώσει τον πρώην πρόεδρο του Συλλόγου.

Ο κ. Δημοσχάκης, πάντως, απτόητος σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι το να είμαστε ταμπουρωμένοι πίσω από πολιτικά αναχώματα δεν μας οδηγεί σε πρόοδο. «Δεν ξεχνάμε την πολιτική μας ταυτότητα, ωστόσο καλούμαστε να συνεργαστούμε, να συνδυάσουμε απόψεις και αντιλήψεις και να πορευτούμε ενωμένοι για το ένα και μοναδικό κοινό συμφέρον, με σεβασμό τόσο απέναντι στο πρόσωπό μας όσο και απέναντι στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων. Πιστεύω ότι θα πρέπει να υιοθετήσουμε και να κάνουμε πράξη στα κοινά του Συλλόγου μας το σύνθημα της Ε.Ε. “United in Diversity” (Ενωμένοι μέσα στη διαφορετικότητα)», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά μιλώντας για μια νέα αρχή στο Σύλλογο. Συγκεκριμένα τονίζει: «Απέναντι στη λάσπη, την αδιαφάνεια, το κατεστημένο, τα ψέματα, τις φρούδες ελπίδες και τις πελατειακές σχέσεις, να αντιτάξουμε την αλήθεια, την καθαρότητα των θέσεών μας και την ανιδιοτελή αγάπη για να πάει ο Σύλλογός μας μπροστά, σηματοδοτώντας μία νέα αρχή». Αναφέρει, δε, ότι ναι μεν όλοι έχουν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, ωστόσο «αυτό δεν αποτυπώνεται σε πλαστικές κάρτες μέλους και εγγραφή σε μητρώα κομμάτων, αλλά με την υιοθέτηση των αρχών, των αξιών και των πιστεύω κάθε πολιτικού κόμματος».

Τι αποκάλυψε το ethnos.gr την Κυριακή

Οι κόντρες στη Βουλή μεταξύ των βουλευτών συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης ή μεταξύ πολιτικών αρχηγών δεν αποτελούν σπάνιο φαινόμενο. Όμως τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια ανάδειξης του νέου προέδρου του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής είναι μάλλον… πρωτόγνωρα. «Προδοσίες», «αποστασίες», συμφωνίες που «αθετήθηκαν» και μια «κολεγιά» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και έναν δεξιό αντάρτη, τον υιό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Α. Δημοσχάκη έφεραν την… αποκαθήλωση του επί σειρά ετών προέδρου του Συλλόγου, Γιάννη Σαμπάνη.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα, όταν οι εκλογές των υπαλλήλων της Βουλής ανέδειξαν πρώτη την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, η οποία κατέλαβε συνολικά 4 έδρες έχοντας την απόλυτη πλειοψηφία. Η παράταξη που στηρίζεται από το Κίνημα Αλλαγής έλαβε δύο έδρες και τελευταίος ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ με μόλις μια έδρα. Συνεπώς, την περασμένη Τετάρτη συγκλήθηκε σε Σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να γίνουν οι αρχαιρεσίες. Και ενώ κανείς θα περίμενε η διαδικασία να κυλούσε ομαλά ο Σπύρος Δημοσχάκης, που είχε προσληφθεί στη Βουλή ως γυμναστής ανέτρεψε τα… δεδομένα.

Είχε, μάλιστα, προηγηθεί έντονο παρασκήνιο ανάμεσα στον ίδιο και τον μέχρι πρότινος πρόεδρο Γ. Σαμπάνη. Ακούγεται έντονα στη Βουλή ότι οι δύο τους είχαν δώσει τα χέρια να μην κατέβει κανένας υποψήφιος για τη θέση του Προέδρο , αλλά να στηρίξουν έτερη υποψηφιότητα που προέρχονταν από την «δεξιά» παράταξη. Κάτι που προφανώς δεν έγινε…

Κι αυτό διότι ο Σπ. Δημοσχάκης τελικά διεκδίκησε τη θέσηέχοντας προηγουμένως συνεννοηθεί να στηριχθεί από σύσσωμη την αντιπολίτευση, δηλαδή από την παράταξη που πρόσκεινται στο Κίνημα Αλλαγής και στον ΣΥΡΙΖΑ! Και συνεπώς, η αντιπολίτευση με αυτή την κίνηση πέτυχε να συγκεντρώσει την πλειοψηφία, δημιουργώντας νέους συσχετισμούς στον Σύλλογο, ο δε, Σ. Δημοσχάκης αναδείχτηκε νέος πρόεδρος αποκαθηλώνοτας τον Γ. Σαμπάνη. Λέγεται, μάλιστα, ότι ο τελευταίος μετά από αυτήν την εξέλιξη ακουγόταν στους διαδρόμους της Βουλής να φωνάζει εκνευρισμένος «προδοσία» και «αποστασία», κατηγορώντας τον κ. Δημοσχάκη!

Αναίμακτη, πάντως, δεν ήταν και η συμφωνία για τον ΣΥΡΙΖΑ! Κι αυτό διότι ορισμένοι είχαν προτείνει ο κ. Δημοσχάκης να είναι εκείνος που θα στηρίξει έναν Αριστερό υποψήφιο, πρόταση η οποία τελικά δεν επικράτησε δεδομένου ότι δύσκολα ο νέος Πρόεδρος θα συμφωνούσε να πάρει άλλος τη θέση, μετά τα όσα είχαν συμβεί…

ΠΗΓΗ Αλέξανδρος Διαμάντης – www.ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΣυγκεντρώθηκαν τα χρήματα για την επέμβαση του μαθητή από την Ορεστιάδα
Επόμενο άρθροΈβρος: Νεκρός πρόσφυγας έξω από εκκλησία – Δεν άντεξε την ταλαιπωρία