Να ανακόψει τη διαρροή των ψηφοφόρων του προς τα δεξιά, προσπάθησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος διεκδίκησε την πατρότητα του φράχτη στον Έβρο.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτή που ξεκίνησε να οικοδομεί τον φράχτη. Διότι πιστεύουμε ότι οι χώρες έχουν σύνορα. Σύνορα υπάρχουν και στον Έβρο και στη θάλασσα. Όμως, ο κ. Μητσοτάκης λέει τη μισή αλήθεια, προσπαθώντας να εκθέσει τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει εκτεθεί από μόνος του βέβαια. Χρειαζόμαστε τον φράχτη και τη φύλαξη των συνόρων; Ναι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Ανδρουλάκης κατά τη συμμετοχή του στο συνέδριο STAR FORUM.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αναφερόμενος στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκει η ΝΔ, και στον κανονισμό του Δουβλίνου για τη μετανάστευση, σημείωσε ότι «οι αυστριακοί συνοδοιπόροι του Κ. Μητσοτάκη, που του χτυπούν την πλάτη, είναι εκείνοι που του λένε μπράβο για το φράχτη, αλλά έχουν βάλει βέτο για να μην υπάρξει η αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, ώστε να φύγει το βάρος από την πρώτη χώρα εισδοχής δηλαδή την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία».

Ο ίδιος αναφερόμενος στην αναθεώρηση του κανονισμού του Δουβλίνου αναρωτήθηκε για ποιο λόγο ο Κ. Μητσοτάκης τέσσερα χρόνια που είναι πρωθυπουργός «δεν έβαλε ποτέ θέμα στην πολιτική του ομάδα ή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο; Διότι η ευρωπαϊκή Δεξιά θα του πει “δεν το συζητώ αυτό”».

«Εμείς λοιπόν ως Σοσιαλδημοκράτες λέμε “ναι” στη φύλαξη των συνόρων, αλλά “ναι” και στην αναθεώρηση του Δουβλίνου, ώστε για όποιον μπαίνει στην Ευρώπη να μην έχει η πρώτη χώρα την ευθύνη. Να την έχει το σύνολο της ΕΕ. Άρα, η αίτηση ασύλου να γίνεται στο σύνολο της ΕΕ», σημείωσε ο Ν. Ανδρουλάκης.

Προηγούμενο άρθροΑποστολάκης για τον φράκτη στον Έβρο: «Είναι εργαλείο αλλά όχι η λύση»
Επόμενο άρθροΔεν αρέσει στα τουρκικά ΜΜΕ η επέκταση του φράχτη στον Έβρο