Επιστροφή στα θρανία και για τους μικρούς μαθητές. Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου για να υποδεχτούν ξανά τους μαθητές. Είχε προηγηθεί η ομόφωνη θετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων και επιστημόνων που παρακολουθούν τις εξελίξεις με τον κορονοϊό στη χώρα μας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα:

“Κατόπιν ομόφωνης θετικής εισήγησης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, ανακοινώνεται ότι θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020: οι εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία), οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί”.

Στην αυριανή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, στις 13:00 στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, θα συμμετάσχει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των ανωτέρω δομών.

Το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, είχαν ουσιαστικά προαναγγείλει ο λοιμωξιολόγος και διευθυντής Υγειονομικού́ Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση το απόγευμα της Κυριακής. Ο κ. Χατζηγεωργίου είπε χαρακτηριστικά ότι “τα δημοτικά σχολεία μπορούν και πρέπει να ανοίξουν”.

ΠΗΓΗ enikos.gr

Προηγούμενο άρθρο68 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ξάνθη (έως σήμερα) – Επιστρέφουμε στην κανονικότητα αλλά θέλει προσοχή…
Επόμενο άρθροΝίκος Σύψας: Ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση – Ετοιμάζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα