Τι αναφέρει ο τούρκος καθηγητής Πολιτικών Επιστημών Τζενγκίζ Ακτάρ στον Ζοζέπ Μπορέλ, ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής

Καταπέλτης για τη στάση του Ζοζέπ Μπορέλ, ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, είναι η ανοικτή επιστολή που του έστειλε ο Τζενγκίζ Ακτάρ, τούρκος καθηγητής Πολιτικών Επιστημών, δημοσιογράφος και συγγραφέας, που ζει μονίμως στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, στην ανοικτή επιστολή στον Μπορέλ με τίτλο «Πικρό αστείο ή ξεκάθαρη ντροπή;», που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Ahval, ο Ακτάρ αναφέρει:

Αγαπητέ κ. Μπορέλ,

Την Πέμπτη δεχθήκατε τον αγαπητό σας φίλο υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου με ανοικτές αγκάλες στις Βρυξέλλες. Λογικά τον Τσαβούσογλου θα έπρεπε να έχει υποδεχθεί ο επίτροπος Διεύρυνσης, όμως αυτές οι ημέρες έχουν περάσει. Ετσι, ο «αγαπητός σας Μεβλούτ» έφθασε στις Βρυξέλλες με γεμάτη ατζέντα. Προφανώς τον είχε συμβουλεύσει ο άνθρωπός σας στην Αγκυρα, ο Νικολάους Μέγερ-Λάντρουτ, πρώην βοηθός της πραγματικής δημιουργού της πολιτικής κατευνασμού της ΕΕ, της καγκελαρίου Μέρκελ.

www.tovima.gr

Προηγούμενο άρθροΠροπαγάνδα στο τουρκικό κρατικό κανάλι TRT με υπότιτλους στα ελληνικά
Επόμενο άρθρο33 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην ΑΜΘ (πανελλαδικά: 842 νέα κρούσματα – 21 νέοι θάνατοι – 283 διασωληνωμένοι)