Στις 20/12/2017 με κοινό δελτίο τύπου οι ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου –Ροδόπης – Ξάνθης είχαν ενημερώσει τους Θρακιώτες για την αλήθεια, κι ενώ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο κ. Σπίρτζης, πανηγύριζαν για τις απαλλαγές διοδίων που είχαν εξασφαλίσει στους κατοίκους των όμορων νομών .

Χαρακτηριστικά είχαμε τονίσει ότι : «Η εταιρεία στην οποία θα παραχωρηθεί η αξιοποίηση η συντήρηση της Εγνατίας θα αγνοήσει τις «απαλλαγές» αυτές.»

Λίγους μήνες μετά κι ενώ ο αρμόδιος Υπουργός στις 3/6/2018 συνέχιζε να πανηγυρίζει για τις απαλλαγές που είχε εξασφαλίσει η κυβέρνησή του, την ίδια ώρα υπέγραφε την προαπαιτούμενη για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού παραχώρησης της Εγνατίας Οδού Κ.Υ.Α. με την οποία όχι μόνο καταργεί κάθε απαλλαγή (πλην ανέργων και ΑΜΕΑ) αλλά σχεδόν διπλασιάζει το κόστος αυτών.

Όσο αφορά για τη δέσμευση της κυβέρνησης για την εφαρμογή των ηλεκτρονικών αναλογικών διοδίων κι ενώ ήδη διεξάγεται ο διαγωνισμός για το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων,ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ δηλώνει ότι υπάρχει δυσκολία με τους δυο διαγωνισμούς (του ΤΑΙΠΕΔ για επέκταση της σύμβασης και του υπουργείου για αναλογικά διόδια), γεγονός που προκαλεί δυσκολία στον διαγωνισμό του Ταμείου και ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εφαρμοστεί η αναλογικότητα στα διόδια με την τεχνική που θα επιλέξει ο επενδυτής.

Απειρία, ιδεοληψία, άγνοια ή μεθόδευση σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση αυτή επιβεβαιώνει την ανικανότητα να οδηγήσει την χώρα σε αναπτυξιακά μονοπάτια.

—–

Ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αντιπολίτευση του “Δεν πληρώνω”, επιβάλλει ως κυβέρνηση αυξήσεις στα διόδια μέχρι και δυόμιση φορές πάνω. Στα Μάλγαρα το τίμημα από 1,20 θα φτάσει τα 3 ευρώ, ενώ η διαδρομή Πτολεμαΐδα – Χρυσούπολη, θα στοιχίζει στους οδηγούς 15,5 ευρώ από 8,40 που είναι σήμερα.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η κυβέρνηση, σε βάρος των πολιτών, κάνει ένα παράλογο δώρο στην ιδιωτική εταιρεία που θα αναλάβει την Εγνατία οδό».

Πλήρης Δήλωση

«Η διγλωσσία και η ανικανότητα της κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε όριο σε ό,τι αφορά τα διόδια.

Από το “Δεν Πληρώνω” ως αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ως κυβέρνηση -εν μια νυκτί- στην αύξηση των διοδίων της Εγνατίας από 66% εώς και 150%, όπως συμβαίνει στο σταθμό των Μαλγάρων, όπου το τίμημα από 1,20 ευρώ θα εκτιναχθεί στα 3 ευρώ.

Από το “όλοι να διέρχονται ελεύθερα” υπερδιπλασίασε τις τιμές  στους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας.

Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, είναι ένας οδηγός που διανύει τη διαδρομή Πτολεμαΐδα – Χρυσούπολη, να καταβάλλει στο εξής 15,51 ευρώ από 8,40 που πλήρωνε μέχρι σήμερα.

Κι όλα αυτά, σε έναν αυτοκινητόδρομο που είναι ήδη κατασκευασμένος από ευρωπαϊκούς κι εθνικούς πόρους κι όχι από ιδιώτες. Έναν αυτοκινητόδρομο, του οποίου η κυβέρνηση αυξάνει τα διόδια σε τέτοιο βαθμό που θα δικαιολογούνταν μόνο αν χρηματοδοτούνταν η κατασκευή  του έργου από την αρχή.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο δώρο στον υποψήφιο παραχωρησιούχο. Και δεν σταματά εκεί, αλλά του δίνει τη δυνατότητα να προβεί και σε νέες αυξήσεις των διοδίων μελλοντικά».

Προηγούμενο άρθρο2η ημερίδα κολύμβησης Ατόμων με Αναπηρίες
Επόμενο άρθροΜε απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 2ος αγώνας δρόμου περιπέτειας σε ορεινό έδαφος «ΚΙΡΚΗ TRAIL» , στην Κίρκη Αλεξανδρούπολης