Το εργατικό κέντρο νομού Έβρου έχει λάβει ήδη απόφαση και για 24ωρη Γενική Απεργία για την Κυριακή 8 Μαΐου – ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων – και Συλλαλητήριο στην Αλεξανδρούπολη στις 10 το πρωι μπροστά στο εργατικό κέντρο

Με γενική απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο απαντουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στην ψήφιση του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου.

Με διαδικασίες fast track η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, σημειώνει η ΓΣΕΕ και κάνει λόγο για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Η Συνομοσπονδία έχει λάβει ήδη απόφαση και για 24ωρη γενική απεργία για την Κυριακή 8 Μαΐου – ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί, όπως σημειώνει, το άνοιγμα των καταστημάτων – και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τα συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μετά τις τελευταίες εξελίξεις μετατρέπονται στις κεντρικές απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων.
Η ΑΔΕΔΥ από την πλευρά της, σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για κλιμάκωση της επίθεσης της κυβέρνησης, με ασήκωτους φόρους και χαράτσια, που επιβάλλονται στους εργαζομένους και στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα.

Σε 48ωρη απεργία από τα μεσάνυχτα τηςν Παρασκευής προς Σάββατο αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ενώ την Κυριακή θα συμμετάσχει στην απεργία της ΓΣΕΕ.

Με ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καταγγέλλει «λογικές απόλυτου αιφνιδιασμού» ως προς την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Τετραήμερη πανελλαδική απεργία για όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως στις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Από σήμερα Πέμπτη 5 Μαΐου τα μεσάνυχτα έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 8 Μαΐου, ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια των τρένων, λόγω των 24 ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που ανακοίνωσε η Γ.Σ.Ε.Ε,  και στις οποίες θα συμμετέχει και η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στη 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), κάνοντας λόγο για «αιφνιδιαστική εισαγωγή προς ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που φτωχοποιεί και εξαθλιώνει το σύνολο του ελληνικού λαού, ενοποιεί βίαια το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καταργεί το αγγελιόσημο και θέτει τον κόσμο του Τύπου υπό ομηρία».

Το δ.σ. της ΠΟΕΣΥ κήρυξε 48ωρη απεργία από τις 06.00 της Παρασκευής 6 Μαΐου έως τις 06.00 της Κυριακής 8 Μαΐου 2016 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Γραφεία Τύπου, χωρίς καμιά εξαίρεση εκτός από τα 15λεπτα απεργιακά δελτία:

Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30.
Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15.

Προηγούμενο άρθροΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2016
Επόμενο άρθροΠ.Α.ΜΕ.: Έφτασε η ώρα της μάχης. Όλοι στους δρόμους! Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις!