Γραπτή Ερώτηση κατέθεσε προχθές (18/10) προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης, διαβιβάζοντας την κοινή επιστολή των πέντε (5) Δημάρχων του Ν.Έβρου, αναφορικά με  την αύξηση από 28 στα 32 έτη του ηλικιακού ορίου των υποψηφίων στον επικείμενο διαγωνισμό κατάταξης των 250 ΣΝΦ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο αναδεικνύει αταλάντευτα μέσω κοινοβουλευτικών του παρεμβάσεων και παραστάσεων, και το οποίο έθεσε στο πλαίσιο της Σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε προσφάτως κατά την επίσκεψη του Υπουργού (10/10) και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στον Έβρο (βλ. εδώ: https://www.facebook.com/Dimoschakis/posts/4003741366392111)

Όπως επισημαίνεται, η κυβέρνηση της ΝΔ, ενισχύει την αμυντική ικανότητα της χώρας και αυξάνει την αποτρεπτική ισχύ των ΕΔ και των ΣΑ, που συμβάλλουν στην θωράκιση των συνόρων της εθνικά ευαίσθητης περιοχής του Έβρου.

Στο πλαίσιο της προσεχούς πρόσληψης των 250 ΣΝΦ οι οποίοι αναμένεται να καταταγούν στις Υπηρεσίες Φύλαξης των Συνόρων του Έβρου, ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι είναι σημαντικό να εξεταστεί η ενδεχόμενη επαναφορά του ηλικιακού ορίου που ίσχυε κατά τη σύσταση των Υπηρεσιών Φύλαξης της Χώρας, δηλαδή στα 32 έτη.

Διευκρινίζει δε ότι στο πλαίσιο του διαγωνισμού πρόσληψης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (FRONTEX) του Νοεμβρίου 2019, για την υποβολή αίτησης σε θέση απασχόλησης στο βασικό επίπεδο, ο υποψήφιος έπρεπε να είναι νεώτερος των 47 ετών…

Τονίζει, ότι το εν λόγω αίτημα, θα δώσει την δυνατότητα σε μια αδικημένη γενιά υποψηφίων να εργαστούν και να παραμείνουν στον τόπο τους, κάτι που τους στέρησε το Ελληνικό Κράτος λόγω μνημονίων & κυρίως λόγω εμμονών σε πολιτικές των ανοικτών συνόρων!!!

Σε έναν τόπο μάλιστα, που συνιστά τον ΠΥΛΩΝΑ όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης!!

Ακολουθεί αναλυτικά η Γραπτή Ερώτηση :

ΠΡΟΣ : Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο

ΘΕΜΑ : Αύξηση του ηλικιακού ορίου στον επικείμενο διαγωνισμό κατάταξης των 250 Συνοριακών Φυλάκων (ΣΝΦ)

Η σημερινή κυβέρνηση, με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα θωρακίζει πολυεπίπεδα την εθνικά ευαίσθητη και νευραλγική περιοχή του Έβρου, ο οποίος συνιστά ΠΥΛΩΝΑ τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης!!

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της αμυντικής ικανότητας της χώρας και της εφαρμογής του Δόγματος της Αποτροπής δια της ισχύος, η κυβέρνηση, προβαίνει πέρα από την βελτίωση των μέτρων φυσικής, τεχνικής, ηλεκτρονικής και ηλεκτρικής (φωτισμός) προστασίας των συνόρων & στην στελέχωση των αρμοδίων φυλακτικών υπηρεσιών!

Σε συνέχεια της κατάταξης των 400 ΣΝΦ και τοποθέτησης αυτών αποκλειστικά στον Ν. Έβρου, αναμένεται στο προσεχές διάστημα η νέα κατάταξη 250 Συνοριοφυλάκων στις Υπηρεσίες του Έβρου, οι οποίοι όπως διαμηνύσατε και εσείς ο ίδιος κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας στον Νομό (10/10), αναμένεται να ενισχύσουν το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας που συνδράμει στην ασφάλεια των συνόρων της περιοχής!

Στο πλαίσιο της επικείμενης πρόσληψης θα ήταν σημαντικό να εξεταστεί, η ενδεχόμενη αύξηση του ηλικιακού ορίου από τα 28 στα 32 έτη τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες Έλληνες πολίτες.

Πρόκειται για ένα συλλογικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας, όπως διατυπώνεται και στην επισυναπτόμενη επιστολή που υπογράφουν οι πέντε (5) Δήμαρχοι του Ν.Έβρου, οι οποίοι ζητούν την αύξηση του ηλικιακού ορίου κατά τέσσερα (4) έτη, δηλαδή στα 32!!

Με την εν λόγω διεύρυνση των ηλικιακών ορίων θα δοθεί η ευκαιρία και σε μια νέα αδικημένη ομάδα νέων, οι οποίοι περίμεναν επί σειρά ετών να διαγωνιστούν επί ίσοις όροις, ώστε να διαμείνουν και να εργαστούν στον τόπο τους, μέσα από ένα αναβαθμισμένο ευγενή ανταγωνισμό υποψηφίων έχοντας ως σύνθημα ‘οι αριστείς & πάλι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες στην πατρίδα’..

Επιπροσθέτως, αναφέρω ότι ο διαγωνισμός στελέχωσης της Frontex ο οποίος διεξήχθη το 2019, προέβλεπε όσον αφορά τα όρια ηλικίας: Στο βασικό επίπεδο, ο υποψήφιος να είναι νεώτερος των 47 ετών κατά την υποβολή της αίτησης, ενώ για το ενδιάμεσο και το προχωρημένο επίπεδο δεν υπήρχε όριο ηλικίας.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται και εντός της επιστολής, προ εικοσαετίας, με το τότε ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, σε αντίστοιχη εκδοθείσα προκήρυξη, ως ανώτατο ηλικιακό όριο συμμετοχής είχε οριστεί το 32ο έτος, ενώ οι αντίστοιχες, ανά την Ευρώπη, το 35ο.

Η ικανοποίηση του εν λόγω αιτήματος, θα δώσει την δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης σε μεγαλύτερο ποσοστό νέων ώστε να απορροφηθούν στην αγορά εργασίας και να παραμείνουν στον τόπο τους, σε μία περίοδο μάλιστα όπου το δημογραφικό ζήτημα συνιστά μία σύγχρονη απειλή!!

Οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανά τα χωριά και τους οικισμούς της νευραλγικής περιοχής του Ν.Έβρου, τα οποία συνιστούν ενεργά στρατόπεδα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης!

Από την πολύμηνη έρευνα που έχει γίνει, δεν προκύπτει νομικό κώλυμα ή ζήτημα με την ασφάλιση και την κατοχύρωση δικαιώματος σύνταξης με την προτεινόμενη αλλαγή …

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε :

Είναι στα σχέδια σας & στις δυνατότητες σας όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο της δικαίας αύξησης του ηλικιακού ορίου από τα 28 στα 32 στην αναμενόμενη προκήρυξη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη – Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας & πρόσληψης νέων Συνοριοφυλάκων;

 

Προηγούμενο άρθροΞάνθη: Η ζωγραφιά ενός 11χρονου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση έγινε γραμματόσημο
Επόμενο άρθροΣτο Διδυμότειχο η αν. Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα