Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΩΝ 100 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ!!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κ.ΤΑΣΟΥΛΑ

Επιστολή απέστειλε (2/10) ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α. Δημοσχάκης προς τον ΠτΒ Κωνσταντίνο Τασούλα, επικαιροποιώντας το αίτημά του για σύγκληση προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στην Βουλή των Ελλήνων για την Θράκη.

Στις 24/2/2020 είχε καταθέσει με επιστολή (βλ. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2430139633752300&id=500029690096647) προς το Πρόεδρο της Βουλής την πρόταση σύγκλησης προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στην Ολομέλεια, παρουσία των πολιτικών αρχηγών, με την ευκαιρία της ιστορικής επετείου των 100 ετών από την απελευθέρωση της Θράκης.

Ο βουλευτής επανέρχεται στο αίτημα, τονίζοντας ότι η υγειονομική κρίση αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα τόσο για τις εορταστικές εκδηλώσεις της μεγάλης επετείου της Θράκης όσο και για τον προγραμματισμό της εν λόγω συζήτησης.

Τέλος ο βουλευτής διαβίβασε την ευρηματική πρόταση του γνωστού Εβρίτη Ζωγράφου Δημήτρη Ναλμπάντη προκειμένου να οργανώσει , στο πλαίσιο της συζήτησης στην Βουλή, πανηγυρική έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Ελληνική σημαία», προκειμένου να πλαισιώσει ιδανικά την όλη συζήτηση στην Ολομέλεια..

Ακολουθεί αναλυτικά η Επιστολή:

ΠΡΟΣ : Πρόεδρο της Βουλής, των Ελλήνων κ.Κωνσταντίνο Τασούλα.

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Βουλής,

Με επιστολή μου στις 24/2/2020 είχα καταθέσει την πρόταση σύγκλησης προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στην Ολομέλεια, παρουσία του Πρωθυπουργού & των πολιτικών αρχηγών, με την ευκαιρία της ιστορικής επετείου των 100 ετών από την απελευθέρωση της Θράκης.

Δυστυχώς η υγειονομική κρίση και τα μέτρα προστασίας που επιτυχώς εφήρμοσε η Κυβέρνηση, έχουν λειτουργήσει ανασταλτικά τόσο σε σχέση με τους εορτασμούς για την μεγάλη εθνική επέτειο μας, όσο και για τον προγραμματισμό της προταθείσης συζήτησης.

Επανέρχομαι στο αίτημά μου, προσαρμοσμένο στους νέους όρους λειτουργίας του κοινοβουλίου: η συζήτηση προτείνεται όπως πραγματοποιηθεί με τους πλέον αυστηρούς όρους προστασίας της δημόσιας υγείας, σε ενδεδειγμένο χώρο και χρόνο, προκειμένου να μην εκπνεύσει το εορταστικό έτος χωρίς το αποτύπωμα της σπουδαίας επετείου.

Κλείνοντας, σας διαβιβάζω την ευρηματική πρόταση του διακεκριμένου Εβρίτη ζωγράφου Δημήτρη Ναλμπάντη να οργανώσει συμβολικά Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο «Ελληνική Σημαία», στο πλαίσιο της σύγκλησης της Ολομέλειας προ ημερησίας διάταξης σχετικής συζήτησης.

Ο διάσημος Εβρίτης ζωγράφος, έχει οργανώσει ήδη δυο εκθέσεις των έργων που φιλοτέχνησε εμπνευσμένος από το Εθνικό μας Σύμβολο, φωτογραφικό «μπουκέτο» των οποίων σας επισυνάπτω με την παρούσα επιστολή.

Προηγούμενο άρθρο7 προτάσεις για ψηφιακή σύγκλιση και γεωργία ακριβείας διεκδίκησε για τη Θράκη ο Ευριπίδης Στυλιανίδης
Επόμενο άρθροΠεριφερειακή Σύνθεση: «Πόσο ακόμη θα περιμένουν οι επιχειρήσεις κε Μέτιο;»