ΟΙ ΕΒΡΙΤΕΣ ΝΙΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ & ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!!

ΤΑ ΤΡΙΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ, ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ-ΕΞΟΔΟΥ, Ο ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ, Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ & ΤΟ ΚΥΤ ΦΥΛΑΚΙΟΥ Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ…ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ Κ Ο!!

Παρέμβαση ουσίας και ανάδειξης των μειζόνων ζητημάτων του ακριτικού Έβρου, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Αν.Δημοσχάκης, στο πλαίσιο της σημερινής (18/2) συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) της Ν Δ παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ειδικότερα :

📌Χαρακτήρισε σημαντικό το Κυβερνητικό έργο υπογραμμίζοντας την μεγάλη προσφορά των Υπουργών!

📌Εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον νέο Υπουργό του ΥπΑΑΤ γιατί δρομολόγησε την επίλυση των πέντε (5) από τα δέκα (10) θέματα που έθεσε σε συνάντηση τους!

📌Αναφέρθηκε στα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα του Έβρου, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα του συνολικού επανασχεδιασμού της αντιπλημμυρικής θωράκισης του!

📌Η κατασκευή των τριών (3) φραγμάτων Μ.Δερείου, Μάνθειας & Ασπρονερίου θα απαλλάξουν την περιοχή από πλημμύρες & μπορούν να εξασφαλιστούν με fast track, με το ΠΔΕ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης της Ε.Ε.!!

📌Η Νοσηλευτική Διδ/χου “αναμένει” μετ’εμποδίων δυο χρόνια την υπαγωγή της στο ΔΠΘ με αναβαθμισμένο ρόλο & λειτουργία.

📌Οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής ενδεχομένως να σημάνουν πρόβλημα βιωσιμότητας για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα του ΔΠΘ στην Ν.Ορεστιάδα!

📌Υπογράμμισε ότι ο Έβρος, συνιστά μία διαμπερή & ανοιχτή κοινωνία με μεγάλες ευαισθησίες & πολλαπλές προκλήσεις!

📌Μετέφερε την αναστάτωση της τοπικής κοινωνίας, απότοκο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος από 29/12 στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ σχετικά με την υπάρχουσα Δομή στο Φυλάκιο Ν.Ορεστιάδας!

📌Ανέδειξε μέσω Γραπτής του Ερώτησης ότι η βελτίωση & ο εκσυγχρονισμός των δομών της Κατεχάκη συνιστά λύση υπαλλακτική & χρήσιμη για την περαιτέρω θωράκιση του Έβρου!

📌Επίσης τόνισε ότι, ο εκσυγχρονισμός των Σημείων Εισόδου-Εξόδου του Νομού & η υλοποίηση του Συγκοινωνιακού Κόμβου, συνδυαστικά με τις μεταφορές, θα αποδώσει μέγιστα κέρδη & πλεονέκτημα στο Κράτος!

📌Ο Έβρος, αποτελώντας την ωραιότερη ανάμνηση της Μεγ. Αυτοκρατορίας, διαθέτει έναν μοναδικό πολιτιστικό και ιστορικό πλούτο, η ανάδειξη του οποίου είναι..μονόδρομος!

📌Τέλος, υπογράμμισε ότι το πολιτικό κεφάλαιο για τον Έβρο, του πυλώνα του κράτους… είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός!!

Προηγούμενο άρθροΑύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στον Έβρο
Επόμενο άρθροΚλειστή (σε 7 φάσεις) η οδός Βενιζέλου