ΤΟ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ!!

ΟΙ ΜΕΤΑΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ, ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΣΤΙΣ ΦΕΡΕΣ & ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΘΑ  ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ Ν.ΕΒΡΟΥ.

ΣΥΝΟΨΗ ΟΜΙΛΙΑΣ ΕΠΙ Σ/Ν ΥΠΑΙΘ

Στο πλαίσιο της χθεσινής (28/7) του ομιλίας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του Σ/Ν του Υπουργείου Παιδείας, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης, υπογράμμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση, προχωρά σε τολμηρές τομές που εκσυγχρονίζουν την εκπαίδευση στην Χώρα μας!!

Ειδικότερα ανέφερε ότι :

  • Με το ν/σ του ΥΠΑΙΘ ενισχύεται η αυτοτέλεια των σχολικών μονάδων, δίνεται ελευθερία στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι όμως θα κρίνονται για το εκπαιδευτικό τους έργο.
  • Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τροπολογία με την οποία προβλέπεται η χορήγηση στεγαστικού επιδόματος κατ’ εξαίρεση, στους προπτυχιακούς Φοιτητές που εισάγονται κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 σε τρία (3) ακριτικά  Πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων και στο  ΔΠΘ!
  • Τόνισε ότι οι αναταράξεις που προέκυψαν στο ζήτημα της 5ης Πανεπιστημιακής έδρας του ΔΠΘ, θα ξεπεραστούν με πνεύμα συναίνεσης & ενότητας, υπηρετώντας την Ειρήνη για το καλό του Διδυμοτείχου!
  • Ανέδειξε την σύσταση μετα-δευτεροβάθμιας επαγγελματικής σχολής ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ στο Σουφλί και την συλλειτουργία αυτής με την αντίστοιχη της ΥΛΟΤΟΜΙΑΣ!
  • Επίσης υπογράμμισε ότι το ιδανικό αλιευτικό πεδίο που διαθέτει ο Έβρος προσφέρεται ιδανικά για την ίδρυση ΣΧΟΛΗΣ ΑΛΙΕΩΝ/ΑΛΙΕΡΓΑΤΏΝ, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως Τμήμα Αλιείας Εσωτερικών Υδάτων στην περιοχή των Φερών..και ως Τμήμα Παράκτιας Αλιείας στην Σαμοθράκη…
  • Τέλος τόνισε ότι η ίδρυση Σχολής Ειδικών Τεχνιτών για εγκαταστάσεις γενικά φυσικού αερίου στη Ν.Ορεστιάδα αποτελεί εύστοχη επιδίωξη του τοπικού Δήμου!

 

Προηγούμενο άρθροΓεράσιμος Σαλτός: “Οι χειριστικοί άνθρωποι δεν έχουν όρια…”
Επόμενο άρθροΓεράσιμος Σαλτος: “O χειριστικός άνθρωπος πιστεύει ότι δεν θα πάρει απ’ τους άλλους, ό,τι έχει ανάγκη”