Μετά την επιστολή του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και Προέδρου της ΠΕΔ Αν. Μακεδονίας & Θράκης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, προς τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, και τον Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Θεόδωρο Δρίτσα, για την ένταξη της Σαμοθράκης στην προκήρυξη επιδοτούμενων γραμμών ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και διασύνδεσής της με τη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Λήμνος – Λαύριο, το Υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρει με επιστολή του ότι είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους φορείς, οι οποίοι έχουν ήδη καταθέσει τις προτάσεις τους για τη σύνδεση του νησιού με Λιμένες της Αττικής ώστε να ανταποκριθεί στον ακτοπλοϊκό σχεδιασμό που προτείνει η κοινωνία της Σαμοθράκης.

Επίσης, αναφέρεται ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες και τα όποια εμπόδια υπάρχουν, ώστε σε επόμενο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) να εισαχθεί το συγκεκριμένο αίτημα και να συζητηθεί με θετική από την πλευρά του εισήγηση.

Παραθέτουμε την απάντηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας στο σχετικό αίτημα του Δημάρχου και την επιστολή του Δημάρχου κ Προέδρου ΠΕΔ Αν. Μακεδονίας & Θράκης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη:

epistoli

Προηγούμενο άρθροΠεριφερειάρχης ΑΜ-Θ: Κίνδυνος να βρεθούν άστεγες 275 οικογένειες ομογενών παλιννοστησάντων
Επόμενο άρθροΕπιστολή των Δημάρχων πόλεων με Οργανισμούς Λιμένων προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Ναυτιλίας