Σε ερώτηση του βουλευτή Έβρου κ. Σταύρου Κελέτση σχετικά με την πορεία του διαγωνισμού για το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στα πλαίσια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που συνεδρίασε χθες (9/6) απάντησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης. Συγκεκριμένα ο Υπουργός ανέφερε τα ακόλουθα: 

«Απαντώντας στον αγαπητό συνάδελφο τον κύριο Κελέτση, θέλω να πω το εξής, ότι εδώ και τρία χρόνια σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ έχουμε εκκινήσει την αξιοποίηση των περιφερειακών λιμανιών της χώρας. Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη τέσσερις διεθνείς διαγωνισμοί για την αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας.  Ήδη οι τρεις από αυτούς βρίσκονται στη δεύτερη τους φάση. Στην Καβάλα έχουμε, στον εμπορικό λιμένα καβάλας Φίλιππο Β’, ανακήρυξη του προτιμητέου αναδόχου για την υπό παραχώρηση του συγκεκριμένου εμπορικού λιμένα, ενώ για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών και η ανακήρυξη του προτιμητέου επενδυτή θα γίνει μέσα στον Ιούλιο, ενώ μέχρι τα τέλη του έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση στον νέο ανάδοχο.»

Η ερώτηση απευθύνθηκε στον Υπουργό κατά τη συνεδρίαση της ανωτέρω Επιτροπής όπου ο Βουλευτής Έβρου ήταν ο Εισηγητής από την  πλευρά της πλειοψηφίας σχετικά  με την επιλογή  της νέας διοίκησης της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (ΡΑΛ) που προτάθηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας, προκειμένου η Επιτροπή να γνωμοδοτήσει σχετικά. Η νέα διοίκηση της Ανεξάρτητης αυτής Αρχής επιλέγεται από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, μετά από γνωμοδότηση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. 

Προηγούμενο άρθρο«Αστακός» και ο Έβρος – Αυξημένες περιπολίες στο ποτάμι – Συνεχείς ασκήσεις ετοιμότητας και ταχείας αντίδρασης
Επόμενο άρθροΗ Πεντηκοστή τιμήθηκε και εορτάσθηκε μεγαλοπρεπώς στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως