Σάλο προκαλεί η απίστευτη και ελεγχόμενη από τουλάχιστον τον Πρωθυπουργό και τα αρμόδια Κοινοβουλευτικά και Κομματικά όργανα, προκλητικότητα του Βουλευτή Ξάνθης στην κηδεία του 22χρονου στρατιώτη από το Πομακοχώρι την Γλαύκη Ξάνθης.

Συγκεκριμένα το πρωί της Πέμπτης 14 Ιουλίου στην Γλαύκη Ξάνθης η οικογένεια του αδικοχαμένου στρατιώτη προχώρησε σε συμφωνία με την διοίκηση του Δ΄ Σώματος Στρατού με το μουσουλμανικό τυπικό στην εκφορά της σωρού του στρατιώτη ο οποίος πνίγηκε ενώ κολυμπούσε στην περιοχή των ΚΑΑΥ Κεραμωτής Καβάλας που υπηρετούσε, όταν παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα και η εμπειρία του στην κολύμβηση ήταν περιορισμένη.

 

Στην τελετή της κηδείας παραβρίσκονταν ο διοικητής του Δ΄Σ.Σ., άγημα του στρατού που απέδιδε τις προσήκουσες τιμές και ο Μουφτής Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου επί κεφαλή ομάδας μουσουλμάνων ιερωμένων.
Στο μέσον της τελετής εμφανίστηκε ο Βουλευτής Ξάνθης κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ακολουθούμενος από τον ψευτομουφτή (εμφανίζετε ως μουφτής Ξάνθης με την ανοχή της Πολιτείας), συνοδευόμενη από ακολουθία περίπου δέκα ατόμων. Διέκοψαν την τελετή ο κ. Ζεϊμπέκ προσπάθησε με βία να απομακρύνει τον σοφολογιότατο Μουφτή Ξάνθης  Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, ενώ δύο Ιμάμηδες (μουσουλμάνοι ιερωμένοι) άρχισαν να ψέλνουν, ενώ απομάκρυναν την Ελληνική Σημαία η οποία σκέπαζε την σωρό του νεαρού στρατιώτη.
Άφωνοι παρακολουθούσαν ο Στρατηγός διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού και οι υπόλοιποι παραβρισκόμενοι.
Τελικά με την μεσολάβηση της οικογένειας και των….ψυχραιμότερων, ολοκληρώθηκε η τελετή.
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την “αχαρακτήριστη” συμπεριφορά του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη με τα αίματα να ανάβουν από την αήθη πρόκληση ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε εσπευσμένα, το βράδυ της Πέμπτης, να προσέλθει στο Μαξίμου το κο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ για …εξηγήσεις (sic) χωρίς πάντως να πείθει με την ενέργεια αυτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα αλλάξει κάτι στις συνεχείς προκλήσεις των …Γερακιών της Άγκυρας που κατοικοεδρεύουν στην Θράκη

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης εκδόθικε Ανακοίνωση για τα προκλητικά επισόδεια της Γλαύκης από τον Βουλευτή κ. Ζεϊμπέκ Χουσεϊν αναγράφοντας ότι:

“Με αφορμή την κηδεία του άτυχου 19χρονου στρατιώτη, οι γνωστοί κύκλοι των τοπικών ΜΜΕ της Θράκης έπαιξαν για ακόμα μια φορά το παιχνίδι τους στην περιοχή. Με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων, παρουσίασαν ένα κάλπικο γεγονός που απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα, ως αληθινό, σπέρνοντας  ψεύδος και  μίσος, καταφέρνοντας να δώσουν πάτημα στις φασιστικές αντιλήψεις και στη ΧΑ, παίζοντας βρώμικα παιχνίδια σε βάρος της μειονότητας, της τοπικής κοινωνίας αλλά και της χώρας. Δεν θα τους αφήσουμε, δεν θα υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό.

Επειδή «καταγγέλθηκε» η διάπραξη αδικημάτων που διώκονται αυτεπάγγελτα (περιύβριση αρχής και συμβόλων, περιύβριση νεκρού κλπ) η παρούσα κοινοποιείται και στην εισαγγελέα Πλη/κών Ξάνθης, προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια με τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και να αποδοθούν στη δημόσια χλεύη, οι συκοφάντες.”

Τα ερωτήματα πολλά μετά την ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.
1) θα ασκηθεί δίωξη στον Στρατηγό Διοικητή του Δ΄Σ.Σ.;
2) στην οικογένεια του Θανόντος 22χρονου στρατιώτη;
3) στους φίλους και δυμμαθητές του νεκρού που πήραν την σωρό του νεκρού και προχώρησαν την τελετή όπως προγραμματίστικε, “αφίνοντας πίσω τις “ασχήμιες” των Ζεϊμπέκ και Μετέ;

Τα συμπεράσματα δικά σας…..

http://www.thrakitoday.com
Προηγούμενο άρθροΣτην προετοιμασία της Κ15 του ΠΑΟΚ ο Τριαντάφυλλος Ματσάς από την Αλεξανδρούπολη!
Επόμενο άρθροΞεκίνησε η 25η Έκθεση Βιβλίου Αλεξανδρούπολης