Εχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο το πογκρόμ που ξεκίνησε εδώ και μέρες ο Ερντογάν. Το χειρότερο απ’ όλα είναι η προσβολή των νεκρών, ακόμη κι αν αυτοί ανηκαν στους πραξικοπηματίες. Ετσι, η Δημοτική Αρχή της Κωνσταντινούπολης προχώρησε στη δημιουργία…«Νεκροταφείου Προδοτών»,.

Την ιδέα του συγκεκριμένου νεκροταφείου στον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τομπάς, φαίνεται πως έδωσε ο δήμαρχος της πόλης Ορντού στη Μαύρη θάλασσα, ο οποίος απαγόρευσε να ταφούν στην περιοχή, οι νεκροί στρατιωτικοί που φέρονται να συμμετείχαν στο πραξικόπημα.

«Ο δήμαρχος της πόλης Ορντού δεν επέτρεψε την ταφή τους. Μια οικογένεια έθαψε τον συγγενή της στην αυλή του σπιτιού της. Συγχαίρω τον δήμαρχο» είχε σημειώσει ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τομπάς, μετά το πραξικόπημα

nek_1

«Εγώ έδωσα εντολή να βρεθεί ένας χώρος ταφής τον οποίο θα τον ονομάσουμε Νεκροταφείο Προδοτών. Έτσι οι περαστικοί θα καταριούνται τα κόκαλά τους που θα βρίσκονται εκεί. Έτσι δεν θα μπορούν να ησυχάσουν ούτε στον τάφο τους» είχε προσθέσει ο δήμαρχος, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Χουριέτ».

Ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται στις ανατολικές συνοικίες της Πόλης, στην πίσω πλευρά ενός εργοταξίου για την κατασκευή στέγης αδέσποτων σκυλιών.

mesaa

Στην είσοδο του χώρου γράφει με μεγάλα άσπρα γράμματα «Νεκροταφείο Προδοτών», ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στα σημεία της ταφής απαγορεύεται η προσευχή, όπως είχε διατάξει η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί μόνο ένας ενταφιασμός. Ενός 34χρονου λοχαγού, πατέρα δύο παιδιών, τη σορό του οποίου αρνήθηκε να παραλάβει η η οικογένειά του.

mesaaa

Αρχική

Προηγούμενο άρθροΗ Άγκυρα θα επανεξετάσει την κατασκευή του ΤΑΡ! – “Η αναβίωση του ρωσικού αγωγού τον καθιστά περιττό” λένε οι Τούρκοι
Επόμενο άρθροΥπό έλεγχο η φωτιά στο Παγγαίο Όρος