Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο του βορείου Έβρου και της Καβάλας

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο του βορείου Έβρου και της Καβάλας

Με Απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Ορεστιάδας Πασχάλη Συριτούδη απαγορεύεται, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (συνεχείς και έντονες χιονοπτώσεις – χιονοθύελλα) και ολισθηρότητας του οδοστρώματος

  • H κίνηση όλων των οχημάτων στο Επαρχιακό Οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, καθώς και η έξοδος όλων των οχημάτων από το Συνοριακό Σημείο Κυπρίνου,
  •  H κίνηση των βαρέων οχημάτων στο Εθνικό Οδικό δίκτυο Ορμενίου – Αλεξανδρούπολης, από την έκδοση της Απόφασης (10-1-2017 και ώρα 20:00) και για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι παραπάνω δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθόσον υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Έχοντας υπόψη:
1.- Τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ.1 και 2 του Ν.2696/1999 «Περί κύρωσης Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροπ. και ισχύει με το άρθρο 48 του Ν.4313/2014.
2.- Το υπ’ αριθ. 1691/15/1047285 από 12-06-2015 έγγραφο της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Νομικής Υποστήριξης του Α.Ε.Α.
3.- Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, και
4.- Την υπ’ αριθ. 2501/14/80-β΄ από 10-01-2017 αναφορά του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας.
5.- Την ανάγκη διασφάλισης της ομαλής οδικής κυκλοφορίας και πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων που επιβάλλονται από ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονη χιονόπτωση),

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1.- Από την 20.00΄ ώρα σήμερα (10-01-2017) και μέχρι νεοτέρας, την προσωρινή και πλήρη διακοπή κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων και λεωφορείων μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων:
(α) Στην Εθνική Οδό Αμφίπολης – Καβάλας
(β) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας και
(γ) Στην Εθνική Οδό Καβάλας – Δράμας
(δ) Στην Εθνική Οδό Καβάλας – Ξάνθης
(ε) Στην Επαρχιακή οδό Καβάλας – Νέας Περάμου

-Η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων και των λεωφορείων άνω των 3,5 τόνων θα πραγματοποιείται μέσω της Εγνατίας Οδού.
-Από τις ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

2.- Την υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για παντός είδους και κατηγορίας οχήματα που κινούνται στο σύνολο του οδικού δικτύου του Νομού Καβάλας.

3.- Τα Τ.Τ. Καβάλας – Α.Τ. Ελευθερούπολης – Α.Τ. Χρυσούπολης – Α.Τ. Θάσου, κατά λόγο αρμοδιότητας, σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους και την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, προβούν σε απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της παρούσας (λήψη πρόσθετων μέτρων τροχαίας, ενημέρωση οδηγών – υπηρεσιών κ.λπ.).

4.- Οι παραβάτες της παρούσας, η ισχύς της οποίας αρχίζει από τη δημοσίευσή της στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και την υλοποίησή της με την προβλεπόμενη από τον Κ.Ο.Κ. σήμανση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, τιμωρούνται με κράτηση ή πρόστιμο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 420 του Π.Κ. και των κατά περίπτωση άρθρων του Ν.2696/1999 «Περί Κ.Ο.Κ.», όπως τροπ. με Ν.3542/2007.

Exit mobile version