Ενημέρωση Δημοτών
Απαντώντας σε όσους ισχυρίζονται ότι με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής υπήρξε ελλιπής ενημέρωση των Δημοτών του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο θέμα του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG), υπενθυμίζουμε ότι, έως σήμερα σχετικά με το εν λόγω ζήτημα έχουν πραγματοποιηθεί τρείς ενημερωτικές ημερίδες, τρία Δημοτικά Συμβούλια και δύο Περιφερειακά Συμβούλια, αφού προηγουμένως για χρονικό διάστημα δύο μηνών η σχετική μελέτη υπήρχε αναρτημένη στο διαδίκτυο προς διαβούλευση, χωρίς ωστόσο να δεχθεί παρεμβάσεις ή ενστάσεις.
Πέραν τούτου, ο ίδιος ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι η τεσσάρων τόμων Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων βρίσκεται στο γραφείο του και είναι προσβάσιμη στους ενδιαφερόμενους.
Είναι μάλιστα ενδεικτικό το γεγονός ότι στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 29/02/2016 όπου το θέμα συζητήθηκε για μία φορά ακόμη, παρουσία του κ. Απόστολου Ευθυμιάδη, επιστημονικού συμβούλου της εταιρίας που έχει συντάξει τη μελέτη, παρευρέθηκαν μόνον οκτώ συνδημότες μας από τους ογδόντα που υπέγραψαν το σχετικό αίτημα προς τον Δήμο Αλεξανδρούπολης για περαιτέρω ενημέρωση, εκ των οποίων μόνον δύο τοποθετήθηκαν.
Εύλογα λοιπόν σε κάθε καλόπιστο πολίτη γεννάται το ερώτημα: μήπως η επιτακτική απαίτηση για περαιτέρω ενημέρωση σ’ ένα θέμα το οποίο έχει πολύπλευρα εξαντληθεί, είναι τελικά παράλογη και άτοπη αν όχι κατευθυνόμενη, προσχηματική και υποβολιμαία;
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Προηγούμενο άρθροΟι παιδικές κατασκηνώσεις Μάκρης σε λίστα για hot spot…
Επόμενο άρθροΜΕ ΧΙΟΝΙΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ…….