Ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης τόνισε πρόσφατα στον ραδιοφωνικό σταθμό “Maximum fm 93.6” και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Κολιό, πως «με τον διάολο μιλάω, με τον Μιχαηλίδη ποτέ», δηλώσεις μάλιστα οι οποίες αποτέλεσαν και τον κεντρικό τίτλο της συνέντευξής του.
Ίσως για αυτό τον λόγο την επόμενη ημέρα από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, εκδόθηκε Δελτίο με θέμα “Απάντηση σε αναληθή ανάρτηση του κ. Μιχαηλίδη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης”.
Ως πρώτο σχόλιο στο κατά πόσο είναι αναληθής η συγκεκριμένη ανάρτηση, με σκοπό να βγάλουν τα συμπεράσματά τους οι πολίτες του Δήμου της Αλεξανδρούπολης, αρκούσε η ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως συμβαίνει στους περισσότερους δήμους της χώρας και που μονίμως αρνείται ο κ. Λαμπάκης. Ίσως γιατί θέλει να παρουσιάζει τα γεγονότα διαστρεβλωμένα και μάλιστα για αυτή του την τακτική χρησιμοποιείται και το ίδιο το Γραφείο Τύπου του Δήμου!
Όσο αφορά τώρα την ουσία της υπόθεσης.
Αναφέρεται ο κ. Λαμπάκης στο συγκεκριμένο δελτίο περί κακών προθέσεων και μη εποικοδομητικής αντιπολιτευτικής στάσης. Προφανώς γιατί επιλέξαμε να προτείνουμε προς το Δημοτικό Συμβούλιο, το σύστημα SEA TRAC με σκοπό την αυτόνομη πρόσβαση στην θάλασσα χωρίς τη συνδρομή τρίτων από πλευράς των ΑμεΑ. Το σύστημα Seatrac (model MK5) αναπτύχθηκε από την ομάδα της Tobea (πρόκειται για έναν ¨τεχνοβλαστό¨ του Πανεπιστημίου Πατρών) και αποτελεί παγκόσμια ελληνική πατέντα.
Πολλοί πλέον Δήμοι σε όλη την χώρα προβαίνουν στην προμήθεια και την τοποθέτηση ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ του συστήματος αυτού, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον γειτονικό Δήμο της Καβάλας.
Η πρόταση αυτή εξάλλου, αποτελεί και ένα από τα πολλά αιτήματα του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Ν. Έβρου, το οποίο το είχαμε συζητήσει τον Σεπτέμβριο του 2015 όταν τους είχαμε επισκεφθεί και το οποίο το αναφέραμε στο σχετικό μας αίτημα.
Εξάλλου είμαστε η ΜΟΝΑΔΙΚΗ δημοτική παράταξη που έχουμε επισκεφθεί τον Σύλλογο των ΑΜΕΑ μετά την προεκλογική περίοδο,τα περισσότερα δε από τα αιτήματά τους δεν έχουν ικανοποιηθεί από την παρούσα δημοτική αρχή (αναμόρφωση των ραμπών στα πεζοδρόμια, έλλειψη οδηγών όδευσης, θέσεων στάθμευσης και φυσικά την απαραίτητη τοποθέτηση του συστήματος ηχητικών φαναριών σε επιλεγμένα σημεία).
Η ψευδής δε δικαιολογία πως το αίτημά μας δεν συζητήθηκε μια και το σύστημα αυτό υπάρχει ήδη εγκατεστημένο στη δημοτική παραλία του ΕΟΤ και είναι σε βλάβη, εκθέτει ανεπανόρθωτα το Γραφείο Τύπου του Δήμου! Ήδη έχουμε στα χέρια μας και την κοινοποιούμε δημόσια, την απάντηση σε σχετικό μας ερώτημα από την ομάδα Tobea του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία και διαψεύδει τα όσα ισχυρίζεται ο κ.Λαμπάκης και μεταφέρονται στο δελτίο τύπου.
Η τελευταία δε αναφορά πως είχε ΗΔΗ προγραμματιστεί να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το ζήτημα με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει!!! Καταδεικνύει δε με τον πλέον περίτρανο τρόπο την πολιτική μικροψυχία του Δημάρχου, ο οποίος τυφλωμένος από τον αλαζονεία και τον εγωισμό του δεν είναι ικανός να αποδεχτεί οποιαδήποτε πρόταση της Αντιπολίτευσης, πολύ δε περισσότερο της δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α”.
Στον πολιτικό του κατήφορο ο κ.Λαμπάκης, συμπαρέσυρε στην προκειμένη περίπτωση δυστυχώς και το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΔΗΜΟΥ, στον υπεύθυνο του οποίου θα πρέπει να αναζητηθούν και οι ανάλογες ευθύνες.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Επικεφαλής της δημοτικής
παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α.”ανασα1

Προηγούμενο άρθροΔιανομή των προσφύγων σε ΟΛΗ την Ελλαδα ζητάει η Περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου
Επόμενο άρθροΕπιστολή Επιμελητηρίου Έβρου προς τα αρμόδια υπουργεία αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην ενίσχυση του εργοδοτικού κόστους 12%