Επιχείρηση απεγκλωβισμού 9 λαθρομεταναστών οι οποίοι βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε νησίδα του ποταμού Έβρου, στην περιοχή του Τριγώνου και συγκεκριμένα στο χωριό Κριός, πραγματοποίησε το μεσημέρι η Πυροσβεστική υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, στη συγκεκριμένη νησίδα που βρίσκεται στην ελληνική πλευρά, διασώθηκαν έξι ενήλικες και τρία παιδιά στην προσπάθεια που να περάσουν από την τουρκική όχθη μέσω του ποταμού Έβρου στην Ελλάδα. Τα νερά ήταν ύψους δύο μέτρων περίπου και αμέσως κινητοποιήθηκαν Στρατός και Αστυνομία που ενημέρωσαν την Πυροσβεστική. Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από την Κομοτηνή, με ειδική βάρκα και 5 άνδρες έφτασε και κατάφερε να απεγκλωβίσει σώους και ασφαλείς τους 9 λαθρομετανάστες, οι οποίοι στη συνέχεια συνελήφθησαν από την Αστυνομία και οδηγήθηκαν στο ΚΥΤ Φυλακίου για τα περαιτέρω.

Η συγκεκριμένη περιοχή του Τριγώνου, από το Ορμένιο, τα Μαράσια, τον Δίλοφο, τον Κριό και τα άλλα χωριά, έχει γίνει πλέον είναι μία από τις βασικές πύλες εισόδου μέσω του ποταμού Έβρου προς την Ελλάδα και καθημερινό είναι το φαινόμενο δεκάδων λαθρομεταναστών να περνούν από εκεί. Όπως συνέβη και σήμερα δηλαδή με τους 9 λαθρομετανάστες και ευτυχώς τόσο οι 6 ενήλικες όσο και τα 3 παιδιά που ήταν μαζί τους απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από την ΕΜΑΚ και τους άντρες της Πυροσβεστικής.

Την όλη επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης, παρακολουθούσαν μάλιστα τόσο Τούρκοι στρατιώτες όσο και Βούλγαροι αστυνομικοί και στρατιώτες που βρίσκονταν στην περιοχή.

ΠΗΓΗ www.evros-news.gr

Προηγούμενο άρθροΤα δημοτικά τραγούδια του 1821 μέσα απο τον Διαδραστικό Χάρτη της Ελλάδας
Επόμενο άρθροΟ Κοτζιάς προειδοποιεί: Εάν πάθουμε ζημιά στην Κύπρο θα πάθουμε ζημιά και σε Θράκη-Αιγαίο