ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ –ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ – ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Αριθμ. Απόφ. Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης 100/30-4-2004 Βιβλ. Σωμ.13/1-6-2004

τηλ. 6977370597 emailsomatioalexpolis@gmail.com

facebook: Σωματείο Εμπ/λων Ιδιωτικών Υπ/λων Αλεξ/πολης «Η Ενότητα»

Όχι στις διώξεις και την τρομοκρατία κατά των υγειονομικών!

Στηρίζουμε τον αγώνα τους για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Χαιρετίζουμε τους μαχόμενους υγειονομικούς και στηρίζουμε

την πανελλαδική απεργία-στάση εργασίας τους

την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου

στην είσοδο του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στις 10:30 π.μ.

Ένα χρόνο μετά τα ανέξοδα και υποκριτικά καλέσματα σε χειροκροτήματα, η κυβέρνηση τώρα προχωρά σε καλέσματα “των ηρώων υγειονομικών” στην Ασφάλεια, αποδεικνύοντας ότι η απάντησή της στις τραγικές ελλείψεις των νοσοκομείων εν μέσω πανδημίας είναι οι διώξεις των αγωνιστών υγειονομικών.

Με μια ακόμα προκλητική κίνηση, εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση επιδιώκει να φιμώσει κάθε φωνή που αποκαλύπτει την επικίνδυνη πολιτική της για τη διαχείριση της κατάστασης.

Τις τελευταίες μέρες οι πρόεδροι συνδικαλιστικών οργανώσεων γιατρών και νοσοκομείων (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, “Αγ. Σάββας” κ.ά.) διώκονται γιατί κινητοποιήθηκαν και διεκδίκησαν προσλήψεις γιατρών, μέσα προστασίας για τους υγειονομικούς, επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας.

Η κυβέρνηση, μπροστά στο τρίτο κύμα πανδημίας, ένα χρόνο πλέον μετά το ξέσπασμά της, έχει χαρίσει δισεκατομμύρια σε μεγαλοεπιχειρηματίες, ομίλους του τουρισμού, των αερομεταφορών. Έτρεξε να αγοράσει περιπολικά και εξοπλισμό καταστολής (όχι τις αύρες, αυτές τις είχε αγοράσει ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ) και θέλει να φέρει επιπλέον χιλιάδες ειδικούς φρουρούς, κάμερες και αστυνομία σε Πανεπιστήμια, Μετρό, και όπου αλλού φανταστούν. Αλλά επιμένει να μην προσλαμβάνει οδηγούς για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δασκάλους για τα σχολεία, υγειονομικό προσωπικό για τα νοσοκομεία! Και φυσικά αφήνει ανεξέλεγκτους τους χώρους δουλειάς, όπου κυριαρχούν τα «υγειονομικά πρωτόκολλα κερδοφορίας» της εργοδοσίας.

Απέναντι στις απαγορεύσεις, τη βία και τους εκφοβισμούς το εργατικό – λαϊκό κίνημα έχει δώσει ήδη βροντερή απάντηση την 1η Μάη, στις 17 Νοέμβρη, στις πρόσφατες μαζικές κινητοποιήσεις της νεολαίας και των εκπαιδευτικών. Με τις μαζικές κινητοποιήσεις, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ακριβώς διεκδικώντας μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Εργαζόμενοι – εργαζόμενες, νέες και νέοι, συνάδελφοι,

Η ευθύνη των αγωνιστών υγειονομικών είναι απέναντι στον άνθρωπο που υποφέρει. Καθήκον που κάνουν στο ακέραιο, αγωνιζόμενοι μέσα και έξω από τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

Το καθήκον του εργατικού κινήματος είναι η Απειθαρχία και ο Αγώνας ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές και απαγορεύσεις. Η αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς και σε κάθε εργαζόμενο που παλεύει. Η απαίτηση για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Οι διώξεις, η τρομοκρατία και οι εκφοβισμοί θα ακολουθήσουν τον δρόμο των απαγορεύσεων Χρυσοχοΐδη… στον κάλαθο της Ιστορίας. Θα τις σπάσουμε στην πράξη, όπως έγινε μέχρι σήμερα.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Νομού μας, Σωματεία – Εργατικά Κέντρα – ΝΤ ΑΔΕΔΥ, άμεσα να εκφράσουν ακόμη περισσότερο την αλληλεγγύη τους στους προέδρους των συνδικαλιστικών οργανώσεων των υγειονομικών.

Να δυναμώσουμε την πάλη μας για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας, να σταθούμε δίπλα στους συναδέλφους μας στα Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου, στα Κέντρα Υγείας.

Τα Σωματεία και οι φορείς της Αλεξανδρούπολης να σταθούμε δίπλα-δίπλα με τους υγειονομικούς που αγωνίζονται στην πύλη του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου στις 10:30 π.μ.

Όλοι εκεί να διεκδικήσουμε μαζί τους:

  • Ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ). Χαρακτηρισμό θανάτου συναδέλφων από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα.

  • Να ενισχυθούν άμεσα τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

  • Ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση. Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας.

  • Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Ανάπτυξη του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ και στελέχωση τους με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας κ.λπ.). Προμήθεια όλων των διαθέσιμων, ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων.

  • Καμία σκέψη για εκ νέου μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων και του λοιπού τακτικού ιατρικού έργου στα δημόσια νοσοκομεία. Υπάρχει ήδη μεγάλη αύξηση της βαρειάς νοσηρότητας και της θνητότητας από λοιπές παθήσεις.

  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

  • Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους σε συνδυασμό με επιδημιολογική επιτήρηση με πολλαπλά σταθερά σημεία περιοδικής παρακολούθησης της επιδημίας στην κοινότητα (τύπου Sentinel).

  • Εκτεταμένη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και των συρροών κρουσμάτων στους εργασιακούς χώρους, στις μονάδες υγείας, στις σχολικές μονάδες και εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος (απομόνωση κλπ.) σε συνδυασμό με την εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων (μισθών κ.λπ.) των εργαζόμενων που νοσούν ή μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα.

Προηγούμενο άρθροΝίκος Γιαννάκας: “Ζούμε πρωτόγνωρες εικόνες στη Λέσβο με τους παράνομους μετανάστες – Μείναμε στις υποσχέσεις απο την Κυβέρνηση – Μεγάλες οι ζημίες στο κομμάτι του τουρισμού”
Επόμενο άρθρο22 Φεβρουαρίου – Παγκόσμια Ημέρα Προσκόπου