Στους συνυπογράφοντες φορείς της ανακοίνωσης – διαμαρτυρίας, προστέθηκε η «ΓΑΙΔΟΥΡΟΧΩΡΑ» με  σημαντικές επισημάνσεις, τις οποίες και ενσωματώνουμε στο αρχικό μας  κείμενο.

 Θλίψη και οργή προκαλεί η ανοιχτή επιστολή φορέων της Κιμώλου http://www.naxostimes.gr/kyklades/16478-foreis-kai-katoikoi-tis-kimolou-gia-to-pastoyroma-anagkaia-energeia-gia-ton-kyklo-tis-zois, με την οποία καταβάλλεται αγωνιώδης προσπάθεια να συγκαλυφθεί και δικαιολογηθεί μια απίστευτη πράξη που παραπέμπει σε βασανισμό χιλιάδων ζώων .

Επικαλούνται την παράδοση στο όνομα της οποίας έχουν γίνει μερικά απο τα μεγαλύτερα εγκλήματα στο κόσμο .
Και οι σκλάβοι παράδοση χιλιετηρίδων ήταν αλλά καταργήθηκε .
Και το να καίγονται οι άνθρωποι στην πυρά παράδοση ετών ήταν αλλά καταργήθηκε.
Και οι διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων παράδοση ήταν αλλά καταργήθηκαν ή πρέπει να καταργηθούν .
Και η φρίκη της παράδοσης του βασανισμού των ζώων μέσω του παστουρώματος – μια τεχνική όπου δένονται τα άκρα των ζώων μεταξύ τους ή με το κεφάλι εφ όρου ζωής- πρέπει να καταργηθεί .
Οφείλουμε απο τις παραδόσεις να κρατάμε εκείνες που είναι καλές , που προάγουν τον πολιτισμό μας και να αποβάλλουμε εκείνες που παραπέμπουν σε μεσαιωνισμό και βασανισμό άλλων πλασμάτων.

Το παραδοσιακό επάγγελμα του βοσκού απαιτεί οι κτηνοτρόφοι να είναι μαζί με το ποίμνιό τους , να το επιτηρούν και να το επιβλέπουν για να μην είναι ανεξέλεγκτο και όχι να το δένουν με αυτό το φρικιαστικό τρόπο κι αυτοί να κάθονται αλλού αμέριμνοι παριστάνοντας τους κτηνοτρόφους .

Τα συρματοπλέγματα , το δέσιμο των άκρων των ζώων με οποιοδήποτε τρόπο, η απίστευτη κακοποίησή τους , δεν μπορεί να επικαλούνται απο κάποιους για να “συνεχιστεί ο κύκλος ζωής” για τους μεν που όμως είναι κύκλος θανάτου και βάναυσης κακομεταχείρισης για τους δε.
Δεν μπορεί αυτές οι αντιλήψεις και πρακτικές να υπάρχουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα του 2018 .
Ποτέ καμία κοινωνία δεν καταστράφηκε από την κατάργηση του βασανισμού και της κακοποίησης. Αντιθέτως, προόδευσε και ευημέρησε!
Είναι απίστευτη και παρακμιακή η κυνικότητα του κειμένου της ανοιχτής επιστολής φορέων της Κιμώλου και το αίτημά τους να επιτραπεί δια νόμου ο βασανισμός.

Επισημαίνεται ότι ακόμα και σε μέρη που το τοπίο και ο τρόπος εκτροφής έχει ιδιαιτερότητες υπάρχουν λύσεις πρακτικά εφικτές και οικονομικά προσιτές για την χωρίς τον βασανισμό τους επιτήρησή τους, όπως είναι οι ηλεκτρικοί φράχτες που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως και δεν προκαλούν κανένα πρόβλημα στα ζώα , όπως ψευδώς ή λαθεμένα διαδίδεται τα δε ζώα ζουν ελεύθερα.

Οι φορείς μας τάσσονται πρωτίστως υπέρ της ενημέρωσης και της παιδείας ,ώστε η κοινωνία μας να προοδεύει χωρίς την ανάγκη επιβολής κυρώσεων , που όμως είναι απαραίτητες όταν κάποιος δεν συμμορφώνεται.

Όσον αφορά τα φαιδρά περί κρατικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων που παίρνουν δήθεν οι φιλοζωικοί οργανισμοί γελάει και το παρδαλό κατσίκι , αν δεν είναι παστουρωμένο .

Το παστούρωμα πρέπει να σταματήσει και ο νόμος που το απαγορεύει πρέπει να εφαρμοστεί από τις αρμόδιες αρχές .
Ας δέσει ο οποιοσδήποτε για μια μόνο μέρα και όχι για όλη του τη ζωή τα πόδια του μεταξύ τους ,ή το κεφάλι του με τα πόδια , να μην μπορεί να αντιδράσει , να κινηθεί , να αναζητήσει τροφή , νερό , να προστατευθεί για να καταλάβει και συναισθανθεί τη μαρτυρική ζωή αυτών των πλασμάτων και πόσο απάνθρωπο είναι αυτό που τους κάνουν .

Οχι, ο κύκλος της ζωής δεν μπορεί να περιλαμβάνει τον βασανισμό του άλλου.

 

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Ε.Σ.Π.Ι.

DREAMDANCERS

Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής Σαρωνικού

ΓΑΪΔΟΥΡΟΧΩΡΑ

Προηγούμενο άρθροΈλλειψη ιματισμού στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξ/πολης
Επόμενο άρθροΟι ΙΝΚ διακευάζουν Melissa Etheridge