Χωρίς κανένα έλεγχο αλλά κυριότερα και χωρίς καμία ελπίδα και προοπτική για να υπάρξει έστω και το παραμικρό βήμα για την ανάσχεση των καθημερινών εισβολών αλλοδαπών από τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας, συνεχίζεται η φαρσοκωμωδία του «προσφυγικού».

Μόνο σήμερα πάνω από 350 παράνομοι μετανάστες (λαθρομετανάστες κατά Α.Σαμαρά) μπήκαν στην χώρα από Λέσβο, Χίο, Σάμο και Αλεξανδρούπολη!

Ειδικότερα το τελευταίο αποτελεί νέα οδό παράνομης εισόδου, σε μια περίοδο όπου η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα ασφάλειας και απειλών από την Τουρκία  σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη και κρίσιμη περιοχή όπως είναι ο νομός Έβρου.

Οι 33 αλλοδαποί μάλιστα δεν δίστασαν να έρθουν, εν είδει καταδρομικής επιχείρησης το βράδυ της Κυριακής  στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προσεγγίζοντας την περιοχή Μάκρης  με φουσκωτή λέμβο!

Όλα αυτά ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλος δηλώνει ότι θα «σφραγίσει» τον Έβρο από τους αλλοδαπούς!

Μόνο όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος μη  μπορώντας να αντέξει άλλο την ανεξέλεγκτη κατάσταση στον Έβρο ξέσπασε μιλώντας για χάος στο νομό, με τους αλλοδαπούς να κάνουν ότι θέλουν.

«Κυκλοφορούν ελεύθερα, καίνε περιουσίες φτωχών ανθρώπων, έχουν γίνει περισσότεροι από τους μόνιμους κατοίκους και μπαίνουν σε σπίτια όχι μόνο ακατοίκητα αλλά και με κόσμο μέσα, που τρομοκρατείται» είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σουφλίου με την κυβέρνηση όμως  για ακόμη μια φορά να είναι πλήρως αδιάφορη για την πρωτοφανή αυτή κατάσταση.

Δεν είναι όμως μόνο ο Έβρος. Για να γίνει αντιληπτή  έστω και αποσπασματικά η τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο, αναφέρουμε μόνο ένα “απλό” περιστατικό στο αστυνομικό Δελτίο:

Αλλοδαπός συνελήφθη στη Μόρια από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της πρόκλησης φθορών και της εξύβρισης, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα και σύμφωνα με καταγγελία, ο 21χρονος προκάλεσε φθορά σε δίκυκλο όχημα 28χρονου ημεδαπού, ενώ ακολούθως έφτυσε τον τελευταίο και τον απείλησε με μαχαίρι!

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον συλληφθέντα, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο (2) μαχαίρια, με λάμες μήκους -5- εκατοστών.

Περιττό να τονιστεί πως ο αλλοδαπός δεν πρόκειται να απελαθεί από τη χώρα, σε καμία περίπτωση. Αντίθετα θα προωθηθεί σε κέντρο στην ενδοχώρα, για μόνιμη εγκατάσταση.

Η κατάσταση διάλυσης που επικρατεί στο νομό Έβρου, με τους αλλοδαπούς να έρχονται από τα σύνορα και εσχάτως καταπλέοντας στο ίδιο το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στα νησιά σε όλη την Ελλάδα όχι μόνο προβληματίζει αλλά επιπρόσθετα δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για το ποιοι έχουν πάρει την απόφαση να αλλοιωθεί και να αλωθεί δημογραφικά αυτή η χώρα η οποία σε 30 χρόνια θα μετρά 8 εκατ. Ελλήνων εκ των οποίων  ελάχιστοι θα είναι οι νέοι.

www.pronews.gr

Προηγούμενο άρθροΠαύλος Μιχαηλίδης : Οι 100 πρώτες ημέρες της διοίκησης Ζαμπούκη στον Δήμο της Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΠαναγιωτόπουλος: Σφραγίζουμε τα σύνορα στον Έβρο – H Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώνει άλλο βάρος στο μεταναστευτικό